Registeren Inloggen

Geduld consumentenbond met PostNL raakt op

De Consumentenbond wil met PostNL in gesprek over de vele klachten. De bond is er klaar mee dat er zoveel klachten binnenkomen over de pakketbezorging.

Bovenaan klachtenlijst

Geen enkel ander bedrijf zorgt voor zoveel klachten als PostNL. En dat moet anders, meldt de Consumentenbond. Het postbedrijf staat altijd bovenaan op Klachtenkompas. Dit is een online klachtenwebsite van de Consumentenbond. Ook in 2018 was PostNL lijstaanvoerder met ruim 4600 klachten. In 2017 en 2018 stijgt het aantal klachten over PostNL explosief. In deze periode verdubbelt het aantal klachten.

Pakket kwijt

De meeste klachten gaan over een pakketje dat kwijtraakt (18 procent). Of over bezorgers die ten onrechte aangeven dat de ontvanger niet thuis is (16 procent). Hierdoor worden pakketten een dag later geleverd.

https://twitter.com/MAXmeldpunt/status/1110909409499201539

Afwikkelingen klachten

Vooral de manier waarop PostNL klachten afhandelt leidt tot ergernis. Maar liefst 17 procent van de klachten die de Consumentenbond ontvangt, gaat hierover.

Wettelijk verplicht

Olof King van de Consumentenbond vindt dat PostNL te makkelijk met klachten omgaat. Het bedrijf moet volgens de wet klachten volgens de procedure afhandelen. “Je kan klanten niet zomaar wegzetten”.

Reactie PostNL

PostNL meldt dat zij hun dienstverlening aanpassen. “Er is zeker ruimte voor verbetering”. Ook wil het postbedrijf klanten meer controle geven over hun pakket. Hoe dit er uit gaat zien is nog niet bekend.

Verder lezen

Eerder besteedde Meldpunt al aandacht aan de problemen bij PostNL. Via een steekproef testen wij de kwaliteit van de briefbezorging. De resultaten zijn opvallend.

Geef een reactie