Registeren Inloggen

Gouwe ouwe-muziek tijdens ouderenuurtje supermarkt

Supermarktketen Albert Heijn opent sinds 23 maart speciaal voor ouderen de deuren een uurtje vroeger. Ook de muziekkeuze is aangepast. Geen top 40 hits, maar muziek van Fats Domino, Aretha Franklin en Boudewijn de Groot.

In 900 winkels

De muziekprogrammering is voor het ouderenuurtje  in alle ruim 900 Albert Heijn vestigingen aangepast. Met uitzondering van de AH to go. Voor Albert Heijn medewerkers is het misschien wel even wennen. Normaal gezien draait buiten de openingstijden muziek die speciaal geprogrammeerd is voor de vakkenvullers. Maar nu is dat anders.

Muziek verbroedert

Het bedrijf achter de muziek bij Albert Heijn is DDJ Media. Zij twijfelden geen moment en programmeren tijdens het ouderenuurtje muziek  uit de tijd van deze doelgroep. Volgens het bedrijf heeft muziek invloed op de stemming. “Het effect van muziek is enorm. Muziek spreekt gebieden in de hersenen aan die (jeugd)herinneringen activeren en een gevoel van nostalgie oproepen. Zeker in deze moeilijke tijden hopen wij hiermee een vertrouwd gevoel te kunnen bieden aan deze klanten”, zegt de woordvoerder van DDJ Media.

Van Beatles tot Tempations

Het overgrote deel is muziek van de jaren ’80 en ouder. Alle hits zijn toegespitst op de seniorendoelgroep. Wilt u thuis de muziek beluisteren? Hieronder een selectie uit de tracks met een link naar YouTube. Zo kunt u thuis ook genieten van prachtige muziek en mooie oude beelden.

Billy Swan – I Can Help

Fats Domino – Blueberrry Hill

The Beatles – Hey Jude

Al Green – Let’s Stay Together

Bill Withers – Lean On Me

Boudewijn de Groot – Jimmy

Aretha Franklin – Respect

Cat Stevens – Morning Has Broken

Don McLean – Vincent

Temptations – My Girl

Geef een reactie

Reacties (2)

    Ik hoor overal muziek, vaak troep zoals bij kapper, café. AH maakt het helemaal goed.

    Leuk bedacht,hoor,dat ouderenuurtje bij de AH.
    Ze worden nu dus zelfs getrakteerd op GouweOuwe muziek tijdens het winkelen….alleen ken ik in mijn omgeving niemand die staat te springen om hiervoor zijn warme bedje te verlaten om voor dag en dauw boodschappen te gaan doen.
    Wake up little Suzy, wake up 😉