Registeren Inloggen

Netflix account delen? Dat is binnenkort verleden tijd

Heeft u een Netflix account dat u deelt met uitwonende (klein)kinderen? Dan is dat binnenkort waarschijnlijk verleden tijd. De streamingsdienst is namelijk van plan om vanaf 2023 een stokje te steken voor gedeelde accounts. Dat melden ze bij de presentatie van hun kwartaalcijfers.

Netflix wil thuislocatie

Om ervoor te zorgen dat mensen een eigen abonnement afsluiten bij Netflix, gaat de streamingdienst vanaf het nieuwe jaar een nieuwe maatregel invoeren. Zo willen ze dat u uw thuislocatie aan hen doorgeeft. Op die manier kunnen zij dankzij IP-adressen en serienummers controleren of de personen die uw account gebruiken, ook daadwerkelijk bij u thuis zijn.

Maximaal 2 weken

Blijkt dat bijvoorbeeld uw (klein)kinderen niet bij u thuis wonen, terwijl ze wel gebruikmaken van uw Netflix-account? Dan is de gigant van plan om extra geld in rekening te brengen. Dit doen ze echter niet nadat ze zien dat het account 1 keer buitenshuis wordt gebruikt. Als u voor langere tijd weg bent uit het Netflix-huishouden kan u gevraagd worden om te bevestigen dat het gebruikte apparaat gebruik mag maken van uw account.¬†Hoeveel u zult betalen, als blijkt dat u uw account wel deelt, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal het om enkele euro’s per maand gaan.

Tv makkelijker te controleren dan mobiel

Toch zit er wel een addertje onder het gras. Netflix kan namelijk moeilijk accounts op mobiele apparaten traceren. Omdat deze sneller worden meegenomen naar verschillende locaties en op die manier ook verbinden met diverse netwerken. Daarom zal de dienst voornamelijk kijken naar het gebruik van accounts op tv’s’. Deze zijn aangesloten op een vast IP-adres, waardoor het makkelijker te achterhalen is dat er veelvuldig een account wordt gedeeld. Hierdoor, en door de gevraagde verificatie van apparaten, kunnen u en de (klein) kinderen dus gewoon nog onderweg of op vakantie gebruik maken van Netflix.

(Bron: Netflix, NU.nl. Foto: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    […] u kunt geen account meer delen, tenzij de personen waarmee u dit doet onderdeel uitmaken van uw huishouden. Netflix controleert op het delen van accounts en brengt extra geld in rekening wanneer blijkt dat u […]