Registeren Inloggen

Pricewise: auto thuis opladen goedkoper dan bij snellader

Meer dan de helft van de automobilisten met een elektrische auto is momenteel goedkoper uit om de auto thuis op te laden dan bij een snellader van Fastned. Dit was lange tijd niet het geval. Dat concludeert vergelijkingssite Pricewise na onderzoek.

Goedkoper opladen onder prijsplafond

Laadt u uw auto thuis op, dan bent u echter alleen goedkoper uit als u onder het prijsplafond blijft. “Als automobilisten hun auto opladen nadat zij het verbruik van het prijsplafond hebben bereikt, dan zijn zij mogelijk ongeveer evenveel kwijt als bij een snellader”, zegt Hans de Kok, directeur bij Pricewise.

Rekensom

Als voorbeeld geeft de directeur een Tesla Model S. Het volladen van deze auto thuis kost nu rond de 30 euro bij 0,40 euro per kilowattuur. Bij Fastned kost diezelfde tank 62,25 euro bij 0,83 euro per kilowattuur, stelt de site vast. In augustus vorig jaar was een automobilist met een elektrische auto thuis nog 58 euro bij 0,77 euro per kilowattuur kwijt. Bij Fastned betaalde u op dat moment 51 euro, bij 0,68 euro per kilowattuur.

Nog goedkoper opladen

De huidige marktprijzen van energieleveranciers liggen volgens de vergelijkingssite rond de 0,80 cent per kilowattuur. Budget Energie verlaagde afgelopen week echter de prijs per eenheid stroom naar 0,39 euro. Dat is 0,01 cent onder het tarief van het prijsplafond. “Als de inkoopprijs van energie verder daalt of blijft op het niveau van afgelopen week, dan verwacht ik dat meerdere energieleveranciers hun prijzen verlagen tot onder het prijsplafond”, stelt de Kok. Wanneer dat gebeurt, is het volgens hem ook boven het verbruik van het prijsplafond goedkoper om de auto thuis op te laden. En dat kan veel schelen, want volgens de Kok zit u wel sneller aan het maximum verbruik van het prijsplafond (2900 kWh per jaar) als u uw auto thuis oplaadt.

Fastned blijft populair

Fastned, het grootste snellaadbedrijf in Nederland, met 150 laadstations, zegt vooralsnog geen “negatieve impact” te zien van prijswijzigingen in de thuissituatie. “Bij ons blijven de omzetten en het aantal klanten toenemen”, aldus een woordvoerder.

10 tips om autodiefstal of auto-inbraak te voorkomen

(Bron: Pricewise, ANP. Foto: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Nu ANWB energie toestemming heeft gekregen om zelf stroom te gaan verkopen hoop ik dat er ook een mogelijkheid gaat komen om bij hun te laden aan een openbare ANWB lader met een dynamisch contract waardoor op bepaalde tijden voor super lage inkoopprijzen geladen kan worden.