Registeren Inloggen

Retourpinnen en betaalverzoeken steeds populairder

In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van het retourpinnen. Met deze methode ontvangen mensen het geldbedrag van hun retour product via de pinpas op de betaalrekening. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Betaalvereniging Nederland.

In 2018 zijn er 4,2 miljoen retourpin transacties uitgevoerd. Totaal kregen mensen 217 miljoen euro terug via de pinpas. In 2017 ging het nog om 148 miljoen euro via 2,9 miljoen transacties.

Betaalverzoek

Daarnaast kiezen mensen steeds vaker voor een alternatief voor contant geld. Zo ging 31 procent van het betaalverkeer tussen vrienden of familie via een betaalverzoek. In 2017 was dat nog 22 procent. In totaal gebeurde dit vorig jaar 800 miljoen keer.

Online bestellen

Ook online winkelen maakt een stormachtige ontwikkeling door. En daarmee ook het betalen van online bestelling. Voor het betalen van zo’n bestelling wordt massaal gekozen voor IDEAL. Met deze betaalmethode wordt het bedrag direct van de rekening afgeschreven. Zo’n 524 miljoen online bestelling zijn in 2018 afgerekend met IDEAL .

Contant geld

Dat de pinpas steeds populairder wordt heeft ook nadelen. Zo verdwijnt op steeds meer plekken de mogelijkheid om contant te betalen. Zoals bij de apotheek. Daarom besloot de Tweede Kamer onlangs dat apotheken verplicht blijven contant geld aan te nemen.

(BRON: de Nederlandse Betaalvereniging)

 

Geef een reactie