Registeren Inloggen

Simpele bespaartips waar ook u iets aan heeft

Besparen betekent niet dat u ineens van alles moet laten. Het kan er juist voor zorgen dat u meer geld overhoudt voor dingen die u graag doet. En gelukkig kunt ook u dit voor elkaar krijgen, dankzij wat simpele tips.

Besparen hoeft niet moeilijk te zijn

Het aller makkelijkste is besparen op uw dagelijkse (of maandelijkse) uitgaven en activiteiten. De boodschappen bijvoorbeeld, of de huishoudelijke ditjes en datjes. En er zijn een hele hoop simpele dingen die u kunt doen, waardoor u eenvoudig geld kunt besparen. We zetten er hieronder een aantal op een rij.

Plantjes

Koken met (verse) kruiden is toch het lekkerst. Maar iedere keer een bosje of zakje kopen in de supermarkt, raakt u al gauw in de portemonnee. Een budget- en milieuvriendelijke optie is het zelf kweken van kruidenplantjes. Zo kunt u er onbeperkt gebruik van maken, scheelt het u geld en heeft u meteen iets groens op het balkon, in de tuin of in huis. Welke kruiden u kunt kweken, en hoe u dit het beste aanpakt legt MAX Vandaag u uit.

Invriezen

Ziet u een goede aanbieding in de winkel? Dan kunt u overwegen om deze producten wat groter in te slaan en een deel in te vriezen. Doe dit echter wel alleen wanneer u deze producten ook veel gebruikt. Zo bespaart u meteen geld en het scheelt u weer een bezoek aan de supermarkt. Hetzelfde kunt u uiteraard doen met overgebleven restjes, of een gerecht waar u teveel van heeft gemaakt: vries het in voor later.

Vergelijk en schrap verzekeringen en abonnementen

De kosten voor verzekeringen en abonnementen komen iedere maand weer terug. Het kan daarom lonen om deze eens onder de loep te nemen en te kijken of het aanbod elders goedkoper is. En controleer ook eens (eventueel met uw partner) of u niet dubbel verzekerd bent. Tot slot kan het zeker geen kwaad om contact op te nemen met de aanbieder om te kijken of ze u als trouwe klant een mooie deal kunnen bieden. Hoe u dit kunt aanpakken, leggen we u hier stap voor stap uit.

Naaien

Heeft uw mooie trui een gaatje? Of is er een knoop ergens vanaf gevallen? Doe de kledingstukken dan niet meteen weg om er iets nieuws voor in de plaats te kopen, maar kijk eerst of u het kunt laten repareren. Of beter nog: of u dit zelf kunt maken. Eenmalig een naaisetje kopen en middels een boekje of filmpje leren hoe u kunt naaien, kan u een hoop geld besparen

Beweeg meer

De auto kan zeker uitkomst bieden, maar het is niet altijd nodig om hem te gebruiken. Als u niet te ver woont, kunt u er ook voor kiezen om met de fiets of benenwagen naar de winkel te gaan, of naar uw goede vrienden. Scheelt u eventueel parkeerkosten, brandstof en u heeft meteen uw beweging gehad voor de dag.

Halveer de hoeveelheid

Onbewust gebruiken de meeste mensen te veel zeep, shampoo en andere verzorgingsproducten. Probeer de hoeveelheid die u normaal gesproken gebruikt eens te halveren en kijk eens of u dan genoeg heeft. Zo kunt u veel langer doen met uw producten.

Doe-het-zelf

Tegenwoordig kunt u praktisch alles laten doen: spullen repareren, de hond uitlaten, het huis schoonmaken en ga zo maar door. Dat is natuurlijk heel fijn, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Soms kost dit iets meer tijd, maar dan heeft u ook direct voldoening van uw klus.

Filters

De stofzuiger, wasmachine en droger nemen werk uit handen. Wel is het belangrijk dat u de filters regelmatig schoonmaakt. Een kleine moeite en het bespaart u energiekosten. Een droger met vol filter moet harder werken om de was droog te krijgen en dat kost meer energie. Dat geldt ook voor de stofzuiger.

Bespaar met drogen

Zoals hierboven omschreven, kan een droger erg fijn zijn. Nadeel is wel dat een droger veel energie verbruikt. Door gebruik te maken van een droogrek, bespaart u energie en daarmee geld. En zeker in de lente en zomer, dan is uw was buiten sneller droog en ruikt het ook nog eens lekker fris. Op MAX Vandaag geven ze tips hoe u de was het slimst ophangt zodat het sneller droogt.

Geld besparen tijdens uw pensioen: 7 tips

(Bron: Archief, MAX Vandaag, Nibud, Bespaarinfo, PorteRenee. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (4)

  Bestel bij uw favoriete supermarkt 1x per maand online de houdbare produkten en laat ze thuisbezorgen. ‘Even’ naar de winkel kost altijd meer. Die makkelijke theezakjes, koffie-cupjes, suikerklontjes, echt handig maar moet dat? Dure schoonmaakmiddelen in spuitflessen, alles wordt schoon met azijn, soda en /of een scheutje afwasmiddel. Tomaten in blik kosten weinig en je kunt er vanalles mee maken. papieren natte schoonmaakdoekjes, onzin, doekjes in de wasmachine, op 90graden, is de machine ook weer schoon. Snacken? Koop mais en pof het, kost bijna niets. Flessenwater? Kraanwater is heel schoon in NL. Broodbeleg, gaat het altijd op? Wijn in een fles? Frankrijk is al lang ‘om’ en koopt kartonnen pakken. En als laatste en ik vind dat het leukste: kook met wat er in huis is, daar komen mooie dingen van.

   Theezakjes: losse thee kun je haast nergens meer kopen, ofwel veel duurder in de speciaalzaak (zoals Simon Levelt) of het is gruis (Albert Heijn). Helaas.
   In plaats van tomaten in blik: verse tomaten. Bliktomaten zijn vaak product van slavernij. Overigens: koop altijd groenten en fruit van het seizoen. Aardbeien in de winter is klinkklare onzin.
   Vraag: hoe pof je mais?

  Nog een tip. Als tandpasta, gezichtscrème e.d. in een tube opraakt, de tube in tweeën knippen en ‘uitlepelen’, zo doe je nog dagen/weken met het restant.

  Ik kon ze allemaal…

  Ik gebruik er geen 1.