Registeren Inloggen

Stress van gebruiksaanwijzing

Elles de Bruin ziet in een week heel wat gebruiksaanwijzingen voorbij komen. Maar ze wordt hier gek van. De helft is in een vreemde taal, of ze zitten verstopt in een of andere app. Kan het minder ingewikkeld?

Gek van gebruiksaanwijzingen

“Voor de online serie de ‘Wondere Wereld’, waarin ik producten en diensten uitprobeer, heb ik binnen enkele dagen te maken gehad met verschillende gebruiksaanwijzingen en ik werd er gek van. Soms is een gebruiksaanwijzing uitsluitend in het Duits, vaak is het een verwijzing naar een app, die je dus eerst moet downloaden, zoals bij een fietsnavigatie.

Registreren

Als je dat dan hebt gedaan, moet je je eerst registreren met, jawel u begrijpt het al, een wachtwoord en een gebruikersnaam. Daarna ben ik ruim anderhalf uur bezig geweest om met de online gebruiksaanwijzing de fietsnavigatie aan de praat te krijgen. En zelfs met hulp van een digitale kenner is het ons niet gelukt. Ik ben gaan bellen met de helpdesk, en daar kwam ik ook niet verder dan een Engelstalige voice-mail.

Ongebruikt in een la

Het gaat hier wel om een product van bijna honderd euro en hij ligt nu ongebruikt in een diepe la. De digitale wereld brengt ons veel goede zaken, dat wil ik best toegeven, maar het is vaak ook heel ingewikkeld. Bekijk onze serie de ‘Wondere Wereld’ om te zien hoe het mij vergaat. De serie staat online op youtube.com/maxmeldpunt.”

Geef een reactie