Registeren Inloggen

Tips bij het kopen van een nieuwe bank

Bankstellen zijn er in alle soorten en maten. Van IKEA-banken tot peperdure designerbanken, en alles wat er tussenin zit. Maar hoe kun je nou weten of de bank geschikt is om op te zitten? Meubeldeskundige Rien Zwaal geeft ons een paar gouden tips voor het kopen van een nieuw bankstel.

1) Constructie

Iedere bank heeft een romp met een binnenwerk, dat is de constructie. Die moet stevig zijn. Als een bank heel licht in gewicht is, heeft het meestal geen stevige constructie. Het beste is om er even aan te voelen.

2) De vering

Het tweede element van een bank is de vering. Dat is wat het comfort geeft. Vraag uzelf hoe hard of zacht u wilt zitten. En past de bank die u op het oog heeft daarbij?

3) Bekleding

Het derde element is de bekledingsstof. Let erop dat een stof dusdanig sterk aanvoelt dat u denkt: die stof gaat niet slijten. Probeer erachter te komen wat voor materiaal het is zodat u een juiste inschatting kunt maken.

4) Kopen via een webshop

Tegenwoordig doen we steeds meer aankopen online en sommige webshops hebben niet eens een fysieke winkel. Het is altijd fijner om even te kunnen ‘proefzitten’ op een bank voordat u de bank koopt. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan is het verstandig om goed te kijken naar de specificaties. Als er staat: ‘bank met vier poten’, dan weet u eigenlijk niets. U heeft de specificaties nodig om een inschatting te kunnen maken.

Geef een reactie