Registeren Inloggen

VIDEO: Pas op met overstap energiemaatschappij

Wisselen van energieleverancier is niet altijd voordelig. Helemaal niet als het energiebedrijf failliet gaat. MAX Ombudsman Jeanine Janssen pleit voor een garantiefonds om gedupeerden schadeloos te stellen bij faillissement.

Lagere prijs

Uit een enquĂȘte onder 2000 mensen van het MAX Opiniepanel blijkt dat 35 procent af en toe wisselt van energieleverancier. En 9 procent doet dit zelfs elk jaar. De belangrijkste reden (85 procent) om over te stappen is de betere aanbieding. Maar is het bedrijf dat de aanbieding doet wel financieel gezond?

Failliet

Binnen een half jaar tijd gaan twee energiemaatschappijen failliet. Het gevolg? Duizenden klanten van Robin Energie en EnergieFlex kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun te veel betaalde voorschot. Worden consumenten wel beschermd als stroom- en gasbedrijven failliet gaan? En is het niet te makkelijk om een energiebedrijf te starten?

Garantiefonds

MAX Ombudsman Jeanine Janssen wil een garantiefonds voor de energiebranche. Dit fonds moet zorgen dat klanten altijd een deel van hun geld terugkrijgen. Lees in dit artikel wat verschillende partijen van dit idee vinden.

Geef een reactie