Registeren Inloggen

Vanavond op tv: Ondernemende AOW’er mist coronacompensatie

AOW’ers die een bedrijf aan huis hebben worden niet gecompenseerd voor het misgelopen inkomen als gevolg van de coronamaatregelen. Diverse ondernemers met een klein pensioen voelen zich gediscrimineerd. Want ook zij komen in serieuze betalingsproblemen.

Overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers

Bert Vroom is met pensioen, maar ook houder van een bed & breakfast op Texel. Sinds de coronamaatregelen komt er geen gast meer langs. Alleen al in maart loopt hij 1500 euro aan inkomsten mis. In april en mei zal de schade nog groter zijn. Vroom komt niet in aanmerking voor de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers, omdat hij pensioengerechtigd is. Ook ontvangt hij niet de eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro voor ondernemers in getroffen sectoren. Dit omdat zijn B&B staat geregistreerd op zijn woonadres.

Compensatie voor AOW’ers?

Er komen meer meldingen binnen van gepensioneerden die ondernemen, maar coronacompensatie missen omdat zij AOW krijgen. In sommige gevallen is dit een gedeeltelijke AOW, door verblijf in het buitenland, en is er geen aanvullend pensioen. Deze groep komt door uitsluiting van de compensatieregeleing in serieuze geldproblemen. Tweede Kamerlid Corrie van Brenk van 5oPLUS stelt hierover Kamervragen die zij in Meldpunt toelicht. Manon Vanderkaa van seniorenorganisatie KBO-PCOB geeft commentaar.

Geef een reactie

Reactie

    Goedendag,

    Mijn werkgever heeft besloten dat ik de helft van mijn uren moet gaan maken ivm het werk pakket vanwege Corona. Echter omdat ik 67 jaar ben en ook gepensioneerd krijg ik hiervoor gene compensatie. Ik lever dus meer dan de helft van mijn salaris in. Ik vind dit niet eerlijk. Ik ben niet voor niets nog steeds aan het werk. Natuurlijk ik heb een leuke baan maar de centen zijn meer dan belangrijk. Zeker ook omdat ik als dank van de regering dit jaar ruim 5000 euro aan belasting mag nabetalen over vorig jaar. En dan komt dat geld erg goed uit. Kan ik alvast sparen voor de aanslag van volgend jaar. Je wordt gewoon gestraft als werkende gepensioneerde.
    MvG
    Rinus van Tiel