Registeren Inloggen

Waarom is alles zo ontzettend duur?

De inflatie rijst de pan uit. Voorbeelden te over. In de meeste gevallen heeft het direct te maken met de oorlog in Oekraïne en de gestegen energieprijzen. Maar lang niet altijd. Want waarom zou een gordijnrailtje van 2 meter lang bij een doe-het-zelf-keten nu ineens 33 euro moeten kosten? Stuit u ook op zulke bizarre voorbeelden? Mail het ons. Stuur een foto of vertel uw verhaal in een videoboodschap. Lees hieronder hoe.

Roomboter

Loop eens door een supermarkt en bekijk de prijzen. Wij stuitten bijvoorbeeld op roomboter voor 4,10 euro voor 400 gram in de winkelschappen. En wat te denken van de plantaardige variant van 7,50 euro voor 500 gram? Dat zijn flinke bedragen voor mensen met een kleine beurs.

Andere voorbeelden?

U heeft vast wel andere voorbeelden. Het hierboven genoemde voorbeeld van het dure gordijnrailtje is er zo een. Dat lag misschien al 3 jaar in de winkel voordat het eindelijk verkocht werd. Maar waarom zo duur? De koper verwacht iets van een euro of 5 à 6, maar betaalt een veelvoud van dat bedrag.

Laat het ons weten

Stuur ons een voorbeeld van een product wat aantoonbaar duurder is geworden. Liefst een waarvan de hogere prijs feitelijk niets te maken heeft met de oorlog in Oekraïne en de hogere energieprijzen. Mail aub ook een foto mee en zet uw naam erbij. U mag natuurlijk ook een video insturen met uw voorbeeld. Volg dan aub de instructies hier. Ons mailadres is: meldpunt@omroepmax.nl

 

Geef een reactie

Reacties (5)

  Zo verging het mij : Ik kocht altijd koffiemelk bij J.Linders (kortbij dus gemakkelijk)
  In het begin 1.5 jr geleden een flesje van 200 gram en 186 ml voor 64 cent. die prijs was intussen nadat de 3 flesjes leeg waren gestegen naar 0.79 cent.
  2 maanden geleen kocht ik ze voor 85 cent. De laatste 10 dagen geleden die ik daar heb gekocht kosten mij 0.95 cent. Die koop ik dus nooit mee bij J.Linders.
  Ik koop voortaan elders een grotere karton verpakking die vele malen goedkoperis en vul daarmmee een aantal van die kleine flesjes die ik heb bewaard.
  Waarom; Met een kartonnen verpakking was bij mij de melk sneller zuur en met die flesjes niet meer. Vandaar.

  Bij de aldi koop ik van die kleine bolletjes saksische leverworst voorheen 33 cent nu kost dat bolletje 69 cent.
  En zo kan ik nog wel doorgaan.
  De supermarkten maken gewoon misbruik op dit moment van de situatie

  Wordt het ook goedkoper als de oorlog afgelopen is
  Ze houden de prijs gewoon hoog en vaak zijn de producten al voor de oorlog in gekocht

  Campina halfvolle milde joghurt (puur Nederlands product dus géén link met oorlog Oekraine) was begin van dit jaar nog 1.29, vervolgens 1,35 en door naar 1, 39 en sinds paar weken 1,57 (Vomar) En dat geldt ook voor diverse ándere soorten zuivel van Campina.

  Een gevolg van de oorlog?
  Met regelmaat gebruiken wij slagroom in verband met een koolhydraat vrij dieet.
  Tot begin dit jaar was de prijs rond de €1.50 voor een halve liter in de verschillende supermarkten waar wij komen. Deze prijs werd in rond de 2 euro en klom op naar de prijs die ik vanochtend moest betalen €2.50
  Datzelfde geldt voor uw voorbeeld van de roomboter wij betaalde rond de €1,80 voor een pakje van 250 gram . Vanochtend € 3,29
  Volgens mij komt het van Hollandse koeien en ik vraag me af of de boeren ook zo`n verhoging voor de ruwe melk hebben gekregen.

  Wat heel opvallend is, dat kleinere bedrijven zoals loodgieters, installateurs, kleine aannemers en meer van dat soort zaken enorme bedragen vragen voor hun werkzaam heden dat is gewoon te gek voor worden. Terwijl ze zelf ook in een rot periode moesten rond komen als bedrijf, maar ook als burger, vragen ze nu zoveel geld voor een klusje wat niet normaal is. Ze stellen gewoon voor jou 10 anderen dus zeg het maar!

  We willen wat doen aan onze badkamer buiten de materialen die al een paar duizend euro zijn, rekent de installateur voor de installatie maar liefs tussen de €. 9000,00 en de €. 12000.00 en dat voor 3 a 4 dagen werk, dit is vak het dubbele, maar ook drie maal de aankoop van de Badkamer artikelen die ze moeten plaatsen en/of verwerken. Onbegrijpelijk dat ze de burger zo uitknijpen omdat ze tot hun strot vol zitten met werkzaamheden!