Registeren Inloggen

Column Elles: Alleen en elkaar missen, houd vol!

Elles de Bruin is geraakt door de verhalen bij Meldpunt en in andere media over mensen die eenzaam zijn tijdens deze coronacrisis. Ze wil ze graag een hart onder de riem steken. Het einde van deze crisis is in zicht!

Kunnen we weer eten bij mijn gevaccineerde vader?

“Mijn 93-jarige vader heeft afgelopen week zijn tweede vaccinatie gehad. “Heb er heel goed op geslapen”, zei hij met enige trots. Ik ben superblij dat het nu zover is en hoop snel weer vaker bij hem langs te gaan en dan mijn kinderen mee te kunnen nemen. Zou het weer kunnen, opa knuffelen zonder risico? Gewoon met het hele gezin weer eens bij hem eten, of hij bij ons? Gewoon weer wat meer reuring in de tent, want zijn leven is er volgens mij niet leuker op geworden, ook al weert hij zich kranig. Want eenzaam is hij niet, zegt-ie, wel alleen.

Eenzaamheid

Corona is nu een jaar onder ons. De media verhalen over eenzaamheid, onder jongeren en ouderen. Het zijn hartverscheurende verhalen en je hoopt zo dat alle mensen dat veelbesproken licht aan het eind van de tunnel zien.

Sneu

Ik denk deze weken vaak terug aan de ouderen over wie wij reportages hebben gemaakt het afgelopen jaar. Mevrouw Cosse uit Den Haag, met wie ik een potje Bingo TV mocht spelen. Ze werd er blij van, doet ze dat nog iedere week? Helpt het haar zich minder eenzaam te voelen? En dan al die lieve mensen in het buurthuis in Dordrecht. Een redacteur vertelde me deze week dat dit buurthuis ook al maanden dicht is, zo sneu. De mensen waren er zo blij mee. Iedere week kaarten, kegelen en biljarten, het kan nu niet meer. Daar zag ik dat buurthuizen onmisbaar zijn, helemaal nu, maar ze zijn wel dicht.

Kop op!

Ik wil met deze column al die mensen die zich alleen voelen een hart onder de riem steken. Het eind van deze crisis is echt in zicht. Het zal nooit meer helemaal worden zoals het was, maar wel stukken beter dan nu. Kop op!”

Geef een reactie