Registeren Inloggen

COLUMN: Zo blijft Elles in conditie in coronatijd

Presentator Elles de Bruin en haar kinderen missen het sporten vreselijk, nu de sportclub dicht is. Daarom richten ze een van de kamers in als sportkamer. Waarom? “Een goede conditie is goed voor je weerstand tegen corona, daar geloof ik heilig in.”

Sportclub op slot

Hoe blijf je in conditie als het hele land, inclusief de sportclubs, op slot gaat? Dat was mijn uitdaging toen de regering deze ingrijpende maatregel vorige week aankondigde. De sportschool drie weken dicht, geen hockey, geen voetbal. In ons gezin, waar iedereen van sport houdt, heeft dit vergaande gevolgen. Maar… de creativiteit kwam los. Een van de kamers in ons huis is inmiddels ingericht als ‘sportkamer’. De gewichten van mijn zoon liggen er, yogamatten zijn uitgestald, er ligt een springtouw; alles met het doel om ons fit te houden. Op internet zijn duizenden fitness- en yogalessen te vinden en daar maak ik gretig gebruik van. En vergeet daarbij vooral niet het MAX-programma ‘Nederland in Beweging’.

10.000 stappen

Daarnaast probeer ik iedere dag tienduizend stappen te zetten, dat is ongeveer acht kilometer. Ik deed dat al voordat we in de ban waren van corona en zo lang we naar buiten mogen, probeer ik dit vol te houden. En wat ben ik een bofkont dat ik in het groene Den Haag woon en iedere dag kan genieten van bos en zee. De zee geeft rust, de natuur doet een mens goed, heel goed.

Goede conditie is goede weerstand

Ik geloof er heilig in dat als je conditie goed is en je weerstand beter, het coronavirus minder grip op je heeft. Zekerheid tot aan de voordeur, dat snap ik ook, maar ik heb tijd genoeg om het nu in de praktijk te brengen. Voeg daarbij de grote schoonmaak in huis, series, films, boeken, spelletjes en daarbij mijn werk (vooral thuis); dan hoop ik deze periode met succes te kunnen doorstaan.

Wat voor creatieve oplossingen heeft u bedacht om in vorm te blijven in deze coronaweken? Laat een reactie achter!

Geef een reactie