Registeren Inloggen

Het Nationaal Stressdebat op tv: Hoe komen we tot rust?

Ons land gaat gebukt onder stress. Niet alleen jongeren nemen te veel hooi op hun vork, maar ook ouderen worden ziek door bijvoorbeeld te zware mantelzorg. Het Nationaal Stressdebat stelt de vraag: ‘Waarom komen we maar niet tot rust?’

Volksziekte nummer 1

Dinsdag 9 juli om 20.25 uur zendt MAX het Nationaal Stressdebat uit. 85 minuten live-televisie over hoe Nederland aan stress ten onder lijkt te gaan. Want een burn-out is inmiddels volksziekte nummer 1. Van basisschoolleerlingen die te veel hooi op hun vork hebben tot oudere mantelzorgers. Van naar perfectie strevende studenten tot overbelaste leerkrachten, agenten en verpleegkundigen. Hun bloeddruk stijgt, ze slapen slecht, piekeren veel en met lood in hun schoenen beginnen ze aan wéér een nieuwe dag. Totdat… het licht uitgaat en ze uitgeblust en lusteloos thuis blijven.

Hoe komen we hier vanaf?

Het programma ontrafelt waarom het ons niet lukt tot rust te komen. Is het de jachtige samenleving? Zijn het de sociale media? Of willen we zelf te veel in een wereld waar alles mogelijk lijkt? En waarin we niet meer uit de voeten kunnen met ongeluk, tegenslag en luie, lege dagen. En dan wil iedereen ook nog eens mooi, slim en succesvol zijn. Wat niet voor iedereen is weggelegd. Aan de vooravond van de zomervakantie waarin velen narrig de koffers pakken nadat ze gejaagd laatste stapels werk hebben weggewerkt (vakantiestress), voert MAX het Nationaal Stressdebat.

U kijkt het hier

Elles de Bruin en Cees Grimbergen presenteren het debat dat wordt uitgezonden op dinsdag 9 juli om 20.25 uur. Live bij MAX op NPO2.

Geef een reactie