Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Remedie tegen pigmentvlekken

Elles de Bruin schrijft regelmatig een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over pigmentvlekken en wat men hier allemaal tegen probeert te doen. Maar is dat echt nodig?

Ouderdomsvlekken, wat doe je ertegen?

Ouderdom komt met gebreken. Een relatief onschuldig gebrek is de ouderdomsvlek. Een goedaardige huidafwijking die meestal lichtbruin van kleur is. Geen drama, maar het kan wel ontsierend zijn, vooral in het gezicht. Vinden we sproeten nog jeugdig, pigmentvlekken tonen aan dat je toch heel wat jaartjes op de teller hebt. Maar ja, wat doe je ertegen?

Talloze crèmes en serums

Ik heb mij hier eens in verdiept en de middelen die de strijd met deze vlekken aangaan, zijn niet aan te slepen. Er zijn talloze crèmes op de markt die claimen de vlekken te verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. En kun je het niet met een crème voor elkaar krijgen, dan kun je nog altijd je heil zoeken bij een serum. Of de vlekken hiermee verdwijnen is de vraag. Maar 1 ding is wel zeker: je bankrekening slankt er wel van af.

Ze horen bij mij

Wie zelf aan de slag wil, kan de keukenkastjes induiken. Want volgens de website omaweetraad.nl werkt het melkzuur van yoghurt ook. Gewoon een kwartiertje in laten trekken op de plek. Ik zie mezelf al liggen. Of erger nog – ik zou het zelf niet proberen – met waterstofperoxide. U weet wel, van coupe soleil. Dan kies ik liever de goedkoopste remedie: acceptatie. Die vlekken horen nu bij mij, of ik het nu wil of niet.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie