Registeren Inloggen

GGD start met vaccinatie thuiswonende 90-plussers

De GGD start dinsdag 26 januari met de vaccinatie van de eerste thuiswonende 90-plussers. Dat is eerder dan gepland. Dat komt door een wijziging in de vaccinatiestrategie van minister Hugo de Jonge.

Uitnodiging van de huisarts

Vanaf dinsdag 26 januari ontvangen de eerste thuiswonende 90-plussers een uitnodiging. Het gaat specifiek om de groep ouderen die mobiel genoeg is om zelf naar een vaccinatielocatie van de GGD te komen. De uitnodiging krijgen ze van hun eigen huisarts. De ouderen mogen zelf een afspraak maken met de GGD voor een vaccinatie. Thuiswonende ouderen in de leeftijd tussen 85 en 90 jaar krijgen vanaf het einde van de week een uitnodiging voor vaccinatie bij de GGD via het RIVM. Het uitnodigen van deze groep van circa 220.000 mensen gebeurt in fases. Dit heeft te maken met de levering van de vaccins.  Woensdag 27 januari start de GGD ook met het geven van de tweede vaccinatie aan het zorgpersoneel. Drie weken geleden kregen zij hun eerste prik.

200.000 per week

De GGD gaat de komende periode meer vaccineren. Er zijn steeds meer vaccins beschikbaar en de vaccinatiestrategie is aangepast. Naar verwachting kan de GGD in de loop van februari 200.000 vaccinaties per week toedienen. De komende maanden zal het aantal vaccinaties oplopen tot honderdduizenden per week.  De GGD heeft op dit moment 25 vaccinatielocaties, maar dit aantal wordt de komende weken uitgebreid. 

Bron: NOS

Oplichters actief

Er zijn oplichters actief die senioren bellen dat zij in aanmerking komen voor een versnelde vaccinatie. Kosten van de versnelde prik zijn 90 euro. Wordt u gebeld, trap hier dan niet in. Een vaccinatie is altijd gratis. Bent u aan de beurt dan krijgt u vanzelf een uitnodiging van de GGD, uw huisarts of uw werkgever.

Meer weten?

Bent u bang voor de vaccinatie? U bent niet de enige. Prikarts Henk Schenk is werkzaam op de prikpoli in het Meander MC in Amersfoort. Daar helpt hij mensen van hun naaldenangst van te komen. Hier kunt u zien hoe hij dat doet.  Wilt u meer weten over de vaccinatie? Dan kunt u terecht de website coronavaccinatie.nl op  de voorlichtingssite van het RIVM. Wilt u liever iemand spreken, bel dan met de coronalijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 0800 – 1351.

Is het coronavaccin betrouwbaar? 7 vragen aan dokter Ted

Geef een reactie

Reactie

    En het eerste sterfgeval is gemeld, een 90 plusser die kort na vaccinatie overleed. En nu gaan ze dat uitzoeken en wordt alvast verteld dat deze man/vrouw al erg ziek en zwak was. Dus ze schuiven het meteen daarop en dat onderzoek zal dat straks ook zeggen, dat het niet aan het vaccin ligt.
    Waarom vaccineer je zeer oude en zeer zwakke mensen nog? Een vaccin zet iets in werking in je lichaam, en dat kan een zeer verzwakt lichaam meestal niet meer aan.
    En wat is de toegevoegde waarde om iemand die zo ziek is nog langer te laten lijden. Z mogen dus overal aan sterven maar niet aan corona.
    Ben je een fitte oudere dan zal het zo’n vaart niet lopen met de bijwerkingen en als het vaccin echt helpt dan kan je overwegen om je te laten vaccineren. Ik zeg overwegen want men moet wel beseffen dat je kans op Alzheimer toeneemt als je heel oud wilt worden. Alzheimer is een mensonterende ziekte. Ik persoonlijk ga dan toch liever wat eerder dood. Mijn moeder is een aantal jaar geleden plotseling overleden aan een hersenbloeding, ze was 85 jaar dat was een enorme schok want ze was een zeer actieve sportieve vrouw. Maar wel iemand die zeer bang was voor aftakeling. En achteraf waren wij allemaal blij dat aftakeling haar en ons bespaard is gebleven. En door mensen met kunst-en vliegwerk maar ouder en ouder te laten worden krijg je dus wel een grote groep zeer hulpbehoevende mensen die soms nog jaren moet lijden.
    Is dat wat men wil? Ik hoop echt dat de zogenaamde experts eens verder gaan kijken dan hun neus lang is.