Registeren Inloggen

Vanaf vandaag kan 60-plusser tweede boosterprik inplannen

Bent u 60 jaar of ouder? Dan kunt u vanaf vandaag een afspraak maken voor een tweede boosterprik. Deze prik is beschikbaar na advies van de Gezondheidsraad. Volgens het ministerie van Volksgezondheid raken relatief veel zestigers momenteel besmet om vervolgens in het ziekenhuis te belanden.

Zestigers

Mensen tussen 60 en 69 jaar kunnen vanaf vandaag een afspraak maken voor een vierde coronavaccinatie. Vrijdag adviseerde de Gezondheidsraad om de tweede booster ook aan te bieden aan mensen mensen van 60 tot 69 jaar. Tot nu toe mochten alleen 70-plussers een vierde prik halen, net als mensen in verpleeghuizen, mensen met het syndroom van Down en mensen met een ernstige immuunstoornis.

Bescherming

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er relatief veel zestigers die momenteel besmet raken en in het ziekenhuis belanden. Door deze groep een extra prik aan te bieden wordt er “betere bescherming geboden tegen ernstige ziekte”, zegt minister Ernst Kuipers. Kuipers volgt ook het advies van de Gezondheidsraad om gezonde mensen jonger dan 60 geen prik aan te bieden.

Afspraak maken nodig

Wilt u graag een prik inplannen? Dit kan als het drie maanden geleden of langer is dat u voor het laatst een coronavaccin heeft gehad of besmet bent geweest met corona. De GGD benadrukt dat mensen eerst een afspraak moeten maken. Dit kan via de telefoon als u een brief heeft gehad van het RIVM met een uitnodiging. Het telefoonnummer is 0800 0707. Online kunt u een afspraak maken via de website planjeprik.nl. Kunt u niet zelf naar de priklocatie van de GGD komen? Bel dan uw huisarts om te overleggen over een prik bij u thuis.

Geef een reactie