Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: is Droomsap veilig te gebruiken?

Droomsap; het klinkt als een onschuldige frisdrank, maar dit slaapmiddel bevat het geneesmiddeleningrediënt doxylamine. Hoewel de verkoop officieel verboden is in Nederland, is Droomsap zonder recept verkrijgbaar in buitenlandse webshops. Wat zijn de voor- en nadelen van dit middel en is het veilig te gebruiken?

Is Droomsap veilig?

Monique Oud-Bijvoet is een van de tientallen kijkers die reageert op een oproep van Meldpunt om ervaringen met dit middel te delen. Vanwege privéproblemen kan ze ’s nachts de slaap niet vatten en schrijft haar huisarts een slaappil voor. Desondanks wordt ze ’s nachts wakker. Maar als ze overstapt op Droomsap, slaapt ze 9 van de 10 nachten wèl door. Keerzijde is dat ze de dag erna suf is en weinig energie heeft om te sporten. Mevrouw Oud-Bijvoet twijfelt of ze het middel moet blijven gebruiken. Meldpunt legt haar vraag voor aan de woordvoerder van Droomsap en spreekt toxicologist Chantal Roelen van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum. Elles de Bruin praat in de studio door over Droomsap met Anke Lambooij van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik.

NS-roltrap en -lift al maanden stuk, reizigers gedupeerd

En verder in Meldpunt: Al maandenlang is het perron van NS-station Maarssen slecht bereikbaar vanwege een kapotte roltrap en lift. Vera Vandervesse heeft deze hulpmiddelen echt nodig om te kunnen reizen. Door haar ziekte fibromyalgie, een vorm van reuma, kan ze de trap niet op. En ouders met jonge kinderen moeten kinderwagens de hoge trap op- en aftillen. Samen met een groep andere invalide gedupeerden bindt zij de strijd aan met uitvoerder ProRail en de NS zelf. Zij krijgen het advies een kilometer verderop de lift te nemen, maar dat is vanwege hun beperkingen geen optie. En daarnaast blijkt ook die lift stuk. MAX Ombudsman Jeanine Janssenonderzoekt de zaak en probeert tot een oplossing te komen.

De uitzending van Meldpunt is te zien op vrijdag 1 maart om 19:50 uur bij MAX op NPO 2. Of bekijk de uitzending later hier terug.

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Ik ben dit programma aan het terugkijken. Wat een éénzijdig verhaal. Ten eerste, die vrouw met dat lepeltje, gewoon ook meer dan vol. Er staan twee maatstreepjes op. Dan begin je tot het eerste maatstreepje. Ach laat ook maar. Dat ik dit überhaupt nog uit wil leggen. Je vreet toch ook niet ineens een hele strip Davitamon goede nachtrust leeg? Ten tweede, die apotheker met haar onder begeleiding van arts. Ga weg man. Heb 5 jaar een benzo gebruikt ivm chronisch ziek. Kreeg een nieuwe huisarts omdat ik verhuisd was. Die weigerde dat medicijn voor te schrijven. (Specialist in ziekenhuis dacht er anders over in mijn situatie, maar goed.) En dan heeft die apotheker het over ontwenningsverschijnselen als een weekje slecht slapen???????? Mens,..hartklachten, koud lichaam, imuumstysteem weer als vanouds slecht. Complete slapeloze nachten 3 weken achter elkaar. Hou op met dat hysterische domme gedoe in dit land over die medicijnen. Het moet onder begeleiding van een arts. Pffffff. Nee, dat is veilig. Moet je maar net zo’n malloot treffen als ik heb gehad.