Registeren Inloggen

Wijkverpleegkundige Eline krijgt eindelijk coronatest

Wijkverpleegkundige Eline laat zich testen op het coronavirus. Na weken van onzekerheid, zijn er eindelijk meer testen beschikbaar voor zorgpersoneel. Eline heeft last van hooikoortsklachten en hierdoor moet ze veel niezen. Om er zeker van te zijn dat ze haar cliënten niet alsnog besmet met het virus, laat ze zich testen.

Test beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar eindelijk kunnen zorgmedewerkers getest worden op het coronavirus. Wijkverpleegkundige Eline komt dagelijks bij cliënten over de vloer en het is heel vervelend dat ze nu zoveel moet niezen. Ze heeft in deze tijd van het jaar altijd te maken met hooikoorts, maar ze wil er zeker van zijn dat ze het virus niet bij zich draagt.

Rare verjaardag

Eline is jarig op de dag van de test. Ze viert haar 29e verjaardag. De slingers hangen in vol ornaat door de kamer, maar er is niet echt sprake van een feestelijke stemming. Eline heeft koorts en voelt zich niet lekker. Het is een verjaardag die ze niet snel zal vergeten.

De test

Samen met haar man rijdt ze naar de testlocatie. ‘Ik vind het best spannend moet ik eerlijk zeggen, maar ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit mag doen. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren’, vertelt Eline. De test is zo gepiept, maar het is een akelig gevoel met een wattenstaafje in je neus. Binnen 48-uur krijgt Eline de uitslag, nog even afwachten dus.

Geef een reactie