Registeren Inloggen

Wijkverpleegkundige Eline werkt met mondkapje en handschoenen

Eline mag weer aan het werk in de thuiszorg. Deze week wel met mondkapje en handschoenen. Eline heeft hooikoortsklachten en daardoor niest ze meer dan normaal. Geen specifieke symptomen van corona, maar ze neemt het zekere voor het onzekere.

Mondkapje verplicht?

Het is even wennen voor iedereen, zo’n mondkapje. Bij de ene thuiszorgorganisatie lopen alle medewerkers met een mondkapje en bij de andere is dat maar een enkeling. Eén van de cliënten merkt op: ‘Zijn jullie dat dan niet verplicht?’

RIVM-richtlijnen

De thuiszorgorganisatie van Eline houdt zich aan alle RIVM-richtlijnen. Als er klachten zijn die lijken op corona, wordt ze getest. Maar de klachten van Eline voelen helemaal als hooikoorts. Ondanks de hooikoorts medicijnen, moet ze nog wel eens niezen en daarvoor gebruikt ze voor de zekerheid een chirurgisch masker.

Veilig

Veel clienten hebben er vragen over. Waarom doet de thuiszorgorganisatie van de buurvrouw het wel en de andere niet? ‘De zorg moet toch één zijn? Dan moeten ze het toch allemaal wèl of allemaal niet doen?’ Of het uiteindelijk nou wel of geen zin heeft, de client geeft het wel een veilig gevoel nu Eline een mondmasker draagt.

Hergebruik

Omdat er wereldwijd grote tekorten zijn van mondmaskers en beschermende middelen, gooit de zorg de maskers niet weg. Na een professionele reiniging kunnen anderen in de zorg er weer mee aan de slag.

Geef een reactie