Registeren Inloggen

GGD vaccineert niet aan huis. Pas op voor oplichters die u uitnodigen.

Doe het niet. Maak geen afspraak met de GGD over vaccinaties bij u thuis. De GGD vaccineert niet aan huis. Mensen die zeggen namens de GGD te bellen voor een afspraak bedonderen de boel. Het zijn criminelen die uit zijn op uw geld.

Misbruik van ouderen

Er worden ouderen thuis opgebeld om uit naam van de GGD thuis te komen vaccineren. Dit doet de GGD niet. Er wordt hier misbruik gemaakt van een kwetsbare groep ouderen. GGD heeft al een melding op haar website gezet, dat deze telefoontjes niet van de GGD komen en verzoekt iedereen hier niet op in te gaan.

Misselijk makende acties

De GGD heeft inmiddels ook de huisartsen in de regio op de hoogte gebracht van deze acties van onbekenden. Het is een misselijk makende actie van individuen die misbruik maken van de situatie. In de regio Amsterdam en in de provincie Brabant zijn volgens de persvoorlichter van de GGD al meerdere gevallen bekend van kwetsbare ouderen die zijn opgelicht door deze kwaadwillenden.

Wanneer is het wel de GGD?

De GGD verstuurt de uitnodiging voor een vaccinatie per post. Ouderen moeten vervolgens zelf bellen voor een afspraak. Alleen de mensen ouder dan 90 worden persoonlijk uitgenodigd door hun eigen huisarts, dus niet door de GGD.

Trap er niet in

Trap niet in deze oplichtingstruc en neem contact op met uw huisarts of de GGD als u een telefoontje niet vertrouwt. Nogmaals: de GGD vaccineert niet aan huis. Bekijk ook het nieuwsbericht op de website van GGD Amsterdam.

Geef een reactie