Registeren Inloggen

Zoekt u een startbewijs voor de marathon van Rotterdam? Op deze manier wordt u niet opgelicht

Steeds meer fanatieke hardlopers doen mee aan marathons. Ook in Nederland worden verschillende georganiseerd. Een van de bekendste is die van Rotterdam. Door de populariteit van het evenement is het aantal beschikbare startbewijzen vaak binnen een mum van tijd uitverkocht. Helaas spelen oplichters ook in op deze schaarste. 

Startbewijzen voor marathon zoeken via Marktplaats

Stel u traint al geruime tijd voor de marathon van Rotterdam, maar wanneer de startbewijzen in de verkoop gaan grijpt u mis. De tickets zijn snel uitverkocht. Natuurlijk wilt u alsnog graag aan de marathon meedoen, dus zoekt u naar startbewijzen die aangeboden worden via platforms als Marktplaats. Helaas is het risico om opgelicht te worden daar zeer aanwezig.

Zo gaan oplichters te werk

Zo vertelt een dame aan het Algemeen Dagblad (AD) dat ze door het dolle heen is wanneer ze denkt een beschikbaar startbewijs voor de marathon van Rotterdam te hebben gevonden. Ze controleert of het bedrijf waarmee de aanbieder een account heeft ook daadwerkelijk bestaat en belt met de man om te bespreken waarom hij het bewijs wil verkopen. Het verhaal klinkt geloofwaardig en in haar enthousiasme koopt ze zo snel mogelijk het ticket, voor een hogere prijs dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Na het overmaken van het geld, ontvangt ze echter geen startbewijs. En contact met de verkoper? Die geeft niet meer thuis. Wanneer ze naar het bedrijf belt dat zogenaamd van de verkoper is, krijgt ze echter de daadwerkelijke eigenaar aan de lijn. Het is de zoveelste keer dat zijn naam is misbruikt en mevrouw is haar geld kwijt.

Zo krijgt u een echt startbewijs voor de marathon

Om te voorkomen dat u wordt opgelicht kunt u terecht op de wachtlijst voor startbewijzen via de website van de Marathon Rotterdam. De organisatie controleert of aanbieders van startbewijzen ook daadwerkelijk een nummer hebben gekocht. Zo kunt u met een gerust hart een startbewijs overnemen.

Hoe herkent u zulke oplichters?

Wilt u toch via Marktplaats verder zoeken? Het lastige is dat u in uw enthousiasme wellicht niet goed oplet. Dat is begrijpelijk. Toch is het van belang dat u kritisch blijft en voor u overgaat tot koop een aantal zaken controleert. Bekijk als eerste hoe lang het account al actief is op het platform en wat de beoordelingen zijn. Bestaat het account bijvoorbeeld nog maar een paar dagen? Wees dan op uw hoede. Neem daarnaast contact op met de verkoper door deze te bellen. Ziet u dat het account gekoppeld is aan een bedrijf? Bel dan zelf naar dit bedrijf op om te vragen alles klopt.

Is de prijs van het startbewijs een stuk hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijs? Wees ook dan kritisch. Vertrouwt u de situatie niet? Ga dan, hoe moeilijk dit wellicht ook is, niet in zee met de verkoper.

Actief op Marktplaats? Let op deze nieuwe oplichtingstruc met nep website

(Bron: Rotterdam Marathon, Algemeen Dagblad. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie