Registeren Inloggen

Micaela redt het net en is bezorgd: wat doet corona met m’n pensioen?

Voor veel mensen is hun pensioen geen vetpot. De dagelijkse boodschappen worden steeds iets duurder, de woonlasten worden zwaarder, maar de pensioenen staan onder druk. De fondsen hebben het moeilijk en dus maken gepensioneerden zich zorgen over mogelijke kortingen.

Geen vetpot

Micaela Deden (70) is sinds 2,5 jaar met pensioen. Ze heeft jarenlang gewerkt als verpleegarts. Een goede baan, maar een pensioen in rijkdom heeft Micaela niet. Als gevolg van een scheiding kreeg ze veel schulden. Ze werkte twintig jaar in het buitenland en ontvangt daardoor maar 60 procent AOW. Ze kan nu amper van haar pensioen rondkomen, maar klagen zal ze niet doen. Ze is realistisch: in Nederland is het leven goed. Tegelijk had ze zich haar pensioen wel anders voorgesteld.

Coronapensioenzorg

Door de coronacrisis maakt Micaela zich op dit moment wel zorgen over haar pensioen. Als het pensioen door de crisis minder wordt, dan zal ze dat namelijk direct merken.

Hoe staan fondsen ervoor?

De coronacrisis heeft inderdaad effect op het vermogen van de pensioenfondsen. Want de fondsen beleggen hun kapitaal, en de beurzen dalen. Wat betekent dat voor gepensioneerden en wat kunnen pensioenfondsen doen? 6 vragen over pensioen in coronatijd aan een econoom die duidelijk uitlegt leest u op deze pagina.

Geef een reactie