Registeren Inloggen

Pensioen PFZW in 2023 verhoogd met 6 procent

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt de pensioenen van deelnemers per volgend jaar (2023) met 6 procent. Daarbij blijft de premie die werkgevers en werknemers samen betalen gelijk op 25,8 procent. Dat maakt het fonds bekend.

In de knel

PFZW-voorzitter Joanne Kellermann legt uit dat door de stijgende prijzen steeds meer mensen in de knel komen. “Ook werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn worstelen daarmee en komen soms niet meer rond. Daarom zijn we blij dat we in januari opnieuw de pensioenen, en ook de pensioenaanspraken voor degenen die werken, kunnen verhogen.” Mensen die nu met pensioen zijn, zullen de verhoging dus direct merken per 2023. Maar ook van iedereen die nog niet met pensioen is, wordt het opgebouwde pensioen met 6 procent verhoogd.

Tijdelijke regelgeving

PFZW maakt naar eigen zeggen gebruik van tijdelijke regelgeving om gedeeltelijke compensatie te bieden voor het koopkrachtverlies van deelnemers door de extreem hoge inflatie. De verhoging van 6 procent komt bovenop de eerdere verhoging van 2,7 procent afgelopen oktober.

Nieuwe pensioenstelsel

Op 30 september dit jaar (2022) was de beleidsdekkingsgraad bij PFZW 109,6 procent en de actuele dekkingsgraad 115,7 procent. Dit jaar mogen pensioenfondsen de pensioenen verhogen bij een beleidsdekkingsgraad hoger dan 105 procent. Deze regels zijn aangepast aan de regels die ook in de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel gaan gelden.

(Bron: PFZW, ANP. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie