Registeren Inloggen

VIDEO: ABP haalt bij 700 gepensioneerden duizenden euro’s terug

Pensioenfonds ABP haalt na een fout circa drie miljoen euro aan ten onrechte uitgekeerd pensioen terug bij 700 gepensioneerden. Zij ontvingen de afgelopen vier jaar van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar geen recht op hadden. De gepensioneerden wisten dit niet en worden hierdoor flink gedupeerd.

Zij hebben hun pensioen al uitgegeven en moeten nu van een verlaagd pensioen duizenden euro’s terugbetalen. MAX Ombudsman haalt verhaal bij ABP. Bekijk de video hierboven of lees het artikel over dit onderwerp.

Geef een reactie

Reactie

    Ik heb inmiddels een brief aan zowel ABP als SVB gestuurd waarbij ik een klacht indien wegens de gevolgde procedure/handelwijze. Daarnaast stel ik de vraag of het ABP eenzijdig juridisch of gerechtelijk gemachtigd is om eenzijdig een terugvordering met betaalregeling in te stellen. We praten hier over een bedrag van ongeveer 3 miljoen Euro op een portefeuille van vele miljarden die het ABP beheert. Het zou het ABP sieren als ze de 700 gedupeerden in ieder geval het terug te betalen bedrag zouden kwijtschelden en de nieuwe uitkering op een persoonlijke wijze zouden communiceren. Werkelijk een schandelijke handelwijze naar burgers die rechtmatig hebben gehandeld!