Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Pensioenfondsen maken rekenfouten

Bij de berekening van de miljoenen Nederlandse pensioenen gaat soms iets fout. Gepensioneerden krijgen te veel of te weinig pensioen. Wanneer en waarom gaat het mis? Kijk vrijdag onze pensioenspecial op NPO2.

Rekenfouten

Begin 2019 laat Meldpunt diverse voorbeelden zien van gepensioneerden die geld moeten terugbetalen aan pensioenfonds ABP. Dit omdat zij jarenlang te veel krijgen uitgekeerd. Bij ABP-deelnemer Ruud Schouten is het omgekeerde aan de hand. Hij en zijn vrouw, ook ABP-deelnemer, krijgen door een fout tien jaar lang te weinig pensioen. Dus ontvangen zij een nabetaling van 25.000 euro. De zaak staat niet op zichzelf. ABP constateert dat 3300 echtparen mogelijk te weinig pensioen ontvangen. Hoe weten pensioendeelnemers zeker of hun pensioen klopt? ABP-directeur Nicole Beuken geeft in de studio toelichting.

Nabestaandenpensioen

Gerrie Oerlemans uit Woubrugge maakt aanspraak op het nabestaandenpensioen van haar overleden ex-man. Maar het pensioenfonds van KLM wil dat niet verstrekken omdat zij na haar scheiding is hertrouwd. Mag een pensioenfonds deze regel hanteren?

Vergeten pensioen

Na het overlijden van zijn vader ontdekt Peter Hagenstein een pensioen van Pensioenfonds Koopvaardij dat nooit is uitgekeerd. Dit terwijl zijn vader destijds makkelijk vindbaar was. Waarom keerde dit pensioenfonds nooit uit? En kan Peter als erfgenaam nog aanspraak maken op het pensioen van zijn vader? De MAX Ombudsman neemt contact op met het pensioenfonds en vertelt hierover in Meldpunt. Kijk vrijdagavond om 19.10 uur op NPO2 naar de nieuwste aflevering van Meldpunt.

Geef een reactie

Reactie

    Vanaf 16 september 2002 ontvang ik een pensioen van het ABP en vanaf het begin had ik de indruk dat er een foutieve berekening had plaatsgevonden maar had geen idee op welke wijze ik dat kenbaar kon maken bij het ABP.

    Ziet U mogelijkheden?