RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Redactie Meldpunt 3 dagen, 18 uur geleden.

olnsel
olnsel
14 dagen geleden

aantal persone in personen auto

14 dagen geleden

Door de nieuwe corona regels mag je niet meer dan 3 personen buiten lopen met 1,5 meter afstand .
Maar hoe zit het dan als ik met 3 of 4 personen in mijn privé auto rijd , zowel gezinsleden als vreemden. Ik kan dan geen 1,5 meter afstand houden.
Kan ik hier door inde problemen komen als ik aangehouden word ?

 • FRATER
  11 dagen geleden

  U zou zich allereerst af kunnen vragen of het, onder deze omstandigheden wel nóódzakelijk is om met meerdere personen in één auto te gaan zitten.
  Als het om bij u wonende gezinsleden gaat maakt het niet uit omdat u in huis ook al met elkaar zit, dus kan dat in de auto ook weinig kwaad. Het wordt anders wanneer er mensen van buiten uw gezin meerijden dan vormt u voor elkaar een risico.
  En in dat geval is het wéér de vraag: is het nóódzakelijk om met elkaar ind e auto te zitten.

  gaat het om byv. collega die mee rijdt naar het werk , dan is het raadzaam om slechts één collega mee te nemen en die ACHTERIN te laten gaan zitten zodat u ondanks de beperkte ruimte toch zo ver mogelijk afstand heeft van elkaar.

  Maar nogmaals; als het níét écht nóódzakelijk is kunt het beter uberhaupt níét doen.

  11 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Wilp
  9 dagen geleden

  Maar er wordt geen duidelijk antwoord gegeven op de vraag.
  Mag je met 3 personen niet zijn de een huishouden in 1 auto zitten. Of het raadzaam is is een andere vraag. Dus mag het, ja of nee?

  9 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Redactie Meldpunt
  4 dagen geleden

  Dag olnsel en Wilp, omdat we merkten dat een heleboel mensen deze vraag hebben, hebben wij die voorgelegd aan de politie. Het antwoord leest u hier: https://www.maxmeldpunt.nl/vervoer/krijg-ik-een-boete-als-ik-in-de-auto-geen-1-5-meter-afstand-bewaar/

  4 dagen geleden

  Geef een reactie