RegisterenInloggen
Gerard67
Gerard67
8 dagen geleden

Eigen bijdrage WLZ CAK

8 dagen geleden

De eigen bijdrage voor de Wet Langdurige Zorg aan het CAK is al jarenlang ook te hoog berekent voor mensen met spaargeld . Dat wil zeggen er werd 4% extra van het spaargeld mee gerekend . Dit terwijl de Hoge Raad heeft besloten in dec 2021 dat dit niet mag . De belastingdienst is bezig om mensen vanaf 2017 terug te betalen voor ieder jaar dat er met een te hoge rente is gerekent . Mijn vraag is dan moet toch ook het CAK te hoog betaalde maandelijkse eigen bijdrage WLZ terug betalen want dit is net zo verkeert geweest . Daar zou ik wel eens antwoord op willen hebben .

  • Max Pay
   7 dagen geleden

   Hallo Gerard. Is dit een reactie op deze post:

   Compensatie Box-III

   Of ben jij ook Ben Bol? Of hebben we het over totaal iets anders? We keken met iemand die er verstand van heeft naar beide posts maar kunnen er niet echt achter komen waar ze nu over precies gaan en wat de vraag is.

   7 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Gerard67
    7 dagen geleden

    Ik ben geen Ben Bol maar ik ben Gerard je verward me waarschijnlijk met een andere forum deelnemer die ik niet ken . Het is ook geen reactie op een andere post namelijk compensatie box 3 , alhoewel het op hetzelfde neerkomt . De belastingsdienst geeft compensatie over teveel betaalde rente in box 3 vanaf 2017 over spaargeld . Omdat ik weet dat de eigen bijdrage WLZ maandelijks word berekend aan de hand van eventueel spaargeld in box 3 . De eigen bijdrage moet maandelijks aan het CAK worden voldaan . Dat betekent voor iedereen met een spaargeld saldo en een WLZ indicatie die in een verzorgings- of verpleeg-huis wonen , dat deze mensen een veel te hoge eigen bijdrage WLZ maandelijks sinds 2017 hebben betaald , er mag namelijk geen spaargeld rente over de eigen bijdrage worden gerekend terwijl het CAK dit wel heeft gedaan . Dus iedereen die in deze situatie verkeerd vanaf 2017 moet ook gecompenseerd worden door het CAK wat teveel in rekening is gebracht bij de mensen . Dat is niet meer als eerlijk en tot op heden zwijgt het CAK hierover . En dat terwijl het CAK een overheids instantie is .

    7 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Gerard67
    7 dagen geleden

    Beste Max Pay ik heb normaals gereageerd hierboven om het simpel en eenvoudig uit te leggen want het is een complexe zaak helemaal mee eens , maar de burger moet en vooral de mensen in die situatie in verpleeg en verzorgings tehuizen die al niet voor zichzelf op kunnen komen moeten gewoon eerlijk worden behandeld alsook gecompenseerd worden door de overheid .

    7 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Max Pay
   6 dagen geleden

   Hallo Gerard, bedankt voor uw antwoord en het is helder! Dit is inderdaad complexe materie, mijn “specialist” is sinds vanochtend op vakantie dus die kan ik nu niet raadplegen. Een goede belastingjurist kan misschien helpen?

   6 dagen geleden

   Geef een reactie