Registeren Inloggen
Orene
Orene
meer dan een maand geleden

Idiote prijzen op zondag

meer dan een maand geleden

Op zondag is uiteraard het ziekenhuis open. Mijn man lag op cardiologie en werd zondag ontslagen en kreeg een lijst met medicijnen mee. Op te halen in de apotheek van het ziekenhuis.
Bij de lijst van medicijnen waren twee medicijnen (maagbeschermers en slaaptabletten) die wij zelf moesten betalen. Maar omdat het zondag was moesten wij voor ieder van deze medicijnen €40,00 extra betalen.
Dat betekende dat wij ipv € 30,= € 110,00 moesten betalen en nog wel bijeen apotheek in het grootste ziekenhuis van Hoorn en omstreken.!
Schandalig! Albert Heijn is ook op zondag open maar dan ligt er toch niet op ELKE boodschap een extra bedrag van -tig euro?

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Ik begrijp uw verbazing en frustratie.
   Kijk eens naar dit artikel voor wat duidelijkheid :
   Wanneer betaal je meer? U komt er op zondag achter dat uw medicijnen op zijn.…

   Waarom zijn medicijnen op zondag duurder?

   Beterschap gewenst voor uw man en sterkte gewenst voor u.

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Zorgverzekeraars hebben afspraken met apotheken gemaakt, waardoor ze op zondagen een veel hogere toeslag mogen vragen. Deze toeslag is per apotheek verschillend en in landelijke gebieden vaak hoger. Zolang als deze extra kosten ook door de zorgverzekeraar betaald worden, vind ik dat acceptabel. Anders wordt het bij geneesmiddelen die niet vergoed worden. Dat wordt een te hoge kostenpost voor de consument. Ik vind dat de apotheek dit duidelijk moet vermelden: ten eerste het bedrag van de zondagtoeslag en ten tweede dat dit niet door de zorgverzekeraar betaald wordt. In dat geval kan de consument beslissen om de aankoop een dagje uit te stellen. Ook de voorschrijvende arts zou dit toch al in zijn achterhoofd moeten hebben. Het is gewoon niet redelijk om een patiënt op te zadelen met €40 extra kosten bovenop de paar euro voor de tabletten zelf.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   MathildeD,
   U schrijft: ‘Zolang als deze extra kosten ook door de zorgverzekeraar betaald worden, vind ik dat acceptabel. Anders wordt het bij geneesmiddelen die niet vergoed worden.’

   Ik ben van mening dat bij ontslag uit een ziekenhuis er best medicatie voor maximaal 48 uur verstrekt kan worden; een ziekenhuisdag kost al snel € 750.
   En de zondagtoeslag vind ik te hoog ongeacht of je die zelf moet betalen of vergoed wordt door de verzekeraar.

   Maar de extra kosten die door de zorgverzekeraar betaald worden, worden verdisconteerd in de almaar stijgende ziektekostenpremies………….die iedereen moet ophoesten.

   meer dan een maand geleden