RegisterenInloggen
Bezorgde Nederlander
Bezorgde Nederlander
meer dan een maand geleden

Komen we ooit nog van deze coronacrisis af.

meer dan een maand geleden

Komen we ooit nog van deze coronacrisis af.
Na ruim anderhalf jaar van quarantaines en avondklok en andere vrijheids beperkende maatregelen willen de mensen hun verworven vrijheden weer terug en dit vieren met feestjes en party´s.
Gaat dit straks lijden tot nog meer polarisatie in Nederland.
Dit zou best wel eens kunnen want nu de Deltavariant ook aan het toeslaan is onder volledig gevaccineerden krijg je natuurlijk te maken met mensen die zich steeds vaker een slachtoffer voelen door het beleid van dit Kabinet.
Als je operatie al eens is uitgesteld en je als gevaccineerde een tweede operatie mist, omdat bijvoorbeeld een zieke ongevaccineerde patient voorgaat op de coronaIC dan zit de kans er in dat mensen dit niet meer gaan pikken en dat dit dus leid tot meer polarisatie.
Hoe denkt u over dit probleem.
Komen we ooit nog van deze pandemie af en hoe lager dit duurt hoe meer kans op polarisatie in Nederland

Met bezorgde groet,

BN- er

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   De eerste besmetting werd op 27 februari 2020 vastgesteld bij een inwoner van de Brabantse gemeente Loon op Zand.
   En we zijn er nog lang niet van af.
   Met alle gevolgen vandien.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Beste Superbitch,

   Inderdaad we zijn er nog lang niet van af.
   Dit gaat nog wel een jaartje duren met een nieuwe golf op einde zomervakanties en nog een golf in het najaar tijdens de jaarlijkse griepgolf. Er zal een toename zijn op de IC´s en in de ziekenhuizen.
   Operaties zullen weer uitgesteld worden en er zullen weer vrijheidsbeperkende maatregelen door de regering genomen worden met regionaal een mondkapjes verplichting en avondklok.
   Daarnaast zal dit kabinet gaan denken over een vaccinatieverplichting.
   Iedereen heeft recht op keuzes voor je lichaam maar dit is niet absoluut, dus de regering kan na wet wel degelijk een vaccinatieplicht instellen, zoals bijvoorbeeld de mondkapjesplicht.
   Ik raad een ieder aan die een uitgestelde operatie heeft doordat de IC bezet was door een niet gevaccineerde, hier als wel gevaccineerde een advocaat op te zetten.

   Met bezorgde groet,
   BN- er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Bezorgde Nederlander. Ik schrik van uw reactie. Dus niet gevaccineerde mensen kunnen als het aan u ligt een proces verwachten als ze de IC bezet houden zodat iemand anders niet geholpen kan worden.
    Vindt u dat ook van mensen die roken, die ongezond eten, die een zelfmoordpoging doen omdat ze psychisch ziek zijn, ouderen die zonder helm op een e-bike stappen. Mogen die uw eventuele bed op de IC ook niet bezet houden? En vergeet de sporters niet. Max Verstappen mag natuurlijk ook niet op de IC komen als ie een ernstig ongeluk krijgt tijdens een wedstrijd want dan had ie maar niet zo’n gevaarlijk sport mogen beoefenen. Eigen schuld dikke bult toch?
    Ik denk dat u heel bang bent en erg ongelukkig als u dit soort dingen schrijft en ik wens u veel sterkte in de toekomst.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste Justme 58,
    Ziekte en dood horen bij het leven. Dat is het enige juiste wat u schreef.
    De rest klopt absoluut niet, ik ben juist heel gelukkig en feitelijk nergens bang voor. Maar u lijkt mij het type wat zich verzet tegen de maatregelen van onze overheid en u zult zich net als zovele andere mesjogge burgers in Nederland niet hebben laten vaccineren.
    U als coronablokker/ontkenner moet zich doodschamen en uw verantwoording nemen voor de maatschappij.
    Zie ook mijn reacties over de Triage, waarbij artsen in het uitzonderlijke geval moeten kiezen wie er geholpen mag worden bij overvolle IC´s.
    Al die onnodige doden door de uitgestelde operaties omdat u zich niet wilt laten inenten en daarmee de bedden bezet houd en omdat anderen los willen gaan op een party omdat zij dit zo erg gemist hebben. Dat er verdomme 2 miljoen ouderen in verpleeghuizen in quarantaine hebben gezeten en niemand mochten zien vond u zeker ook prima. Net als de anderhalf miljoen euro aan enkelbanden die er uitgegeven is aan onze criminelen om ze tijdens het hoogtepunt van de pandemie vorig jaar vrij te laten zodat de pleuris er niet zou uitbreken. dat zal u ook wel goedgekeurd hebben
    U moet eens op de corona afdelingen gaan kijken en praten met het verplegend personeel daar…….. excusez le mot maar het is gewoon zo eigen schuld dikke bult. U vind die vaccinaties niet zaligmakend,maar dit doen we alleen om de zorg weer niet vol te laten lopen en overbelasten.
    Ik zal het wel niet meemaken in Nederland dat er een vaccinatieplicht komt, maar in andere landen verlies je je baan als je bijvoorbeeld in de zorg werkzaam bent.
    Die plicht komt er niet om dat er altijd eigenwijze mensen zijn zoals u die denken dat je een chip binnenkrijgt of omdat de marsmannetjes dit doen zodat de wereldbevolking niet te groot wordt of die nog steeds denken dat het maar gewoon een griepje is. en dan heb ik het nog niet gehad over die vreselijke bible belt die vanwege geloofsovertuigingen ook niet vaccineren. Kortom die wet komt er nooit in Nederland door de te grote weestand in onze maatschappij en daar mag u zich ook onder schuilen.

    met bezorgde groet, maar toch heel gelukkig,
    BN-er

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    M.b.t. ‘bible belt’;
    23 juli 2021
    Huisartsen Biblebelt prikken soms achter gesloten deuren, buiten zicht van ‘de buren’
    https://www.gld.nl/nieuws/7305994/huisartsen-biblebelt-prikken-soms-achter-gesloten-deuren-buiten-zicht-van-de-buren

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste Superbitch,
    Bedankt voor de link over dat mesjogge gedrag op de vele biblebelts in Nederland. Ook leuk om te lezen hieronder dat je de poortselectie afwijst in de zorg. Je weet net als ik dat het niet veel had gescheeld of we hadden Triage gehad want de draaiboeken/tenten stonden al klaar en het hing om circa 50 patientenbedden op de IC .Daarnaast heeft NL dit handig kunnen ontwijken door onder anderen uit te wijken naar Duitsland. Echter versta mij goed ik wijs dit ook af, maar de maatschappij is meer gaan polariseren en mensen /burgers pikken het niet meer.
    De artsen zelf vinden dit een nog groter dilemma en terecht. Ik denk dat als die Triage toen was doorgegaan we deze advocaten-zaken zeker gehad hadden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Goddank is het niet tot de kwalijke triage gekomen.
    Hopelijk komt het niet tot de kwalijke triage.
    Niet voor de patiënt, niet voor de medici die triage moeten toepassen.
    Ja tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen zijn enorm versterkt.
    Maar: ‘hoop doet leven’.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Bezorgde Nederlander.
    Wat vergist u zich in mij. Ik houd me al vanaf het begin aan de maatregelen. Sterker nog, ik draag nog steeds een mondkapje als ik het in een winkel te druk vindt. Want ik ben me zeer bewust van het feit dat dit geen gewoon virus is.
    Ik heb eind juni mijn eerste Pfizer vaccinatie gehad. Ik had wel eerder gevaccineerd willen worden maar Hugo de Jonge vond eerst dat ik als 63 jarige genoegen moest nemen met AztraZeneca. en dat heb ik inderdaad geweigerd want Hugo de Jonge heeft zelf gezegd dat er betere vaccins waren dan Aztrazeneca die sneller en effectiever werkten. En als 60 plusser behoor ik dus volgens de statistieken tot een kwetsbare groep en ik vond daarom dat ik dus ook het beste vaccin kon krijgen.
    Dus wachtte ik tot die man het licht zag en toen hij dat licht zag en ik voor Pfizer kon kiezen heb ik meteen een afspraak gemaakt. De 2e vaccinatie moet ik dus nog krijgen, die staat over 2 weken gepland.
    Verder heb ik jaren in een verpleeghuis gewerkt en mijn hart huilde om die mensen die ineens opgesloten werden.

    U heeft mijn bericht dus absoluut niet begrepen. Ik vraag me af of u het wel helemaal gelezen hebt.
    U verwijt niet gevaccineerde mensen dat ze IC bedden bezet houden, een IC bed dat ze in uw ogen dus niet mogen hebben omdat ze bewust kiezen dat ze een groter risico lopen om corona te krijgen. En u wilt dus dat iemand die nu niet geopereerd wordt omdat er geen IC bedden zijn, een advocaat moet inschakelen.
    En mijn vraag aan u was of u dat ook vindt van mensen een ongezonde leefstijl hebben, dus roken, gevaarlijke sporten beoefenen, roekeloos zijn in het verkeer. Mogen die ook niet op de IC belanden omdat het hun eigen schuld is dat ze ziek of gewond zijn. En mensen die psychisch kapot gaan aan alle maatregelen en een zelfmoordpoging doen die mislukt, die houden dan ook een IC bed bezet?
    Hoe denkt u daar dan over? Dat is mijn vraag aan u. Vragen die u niet beantwoordt. U doet aannames dat ik een een anti-vaxxer ben, een corona-ontkenner. Hoe u daarbij kwam is mij een raadsel.
    Ik zeg niet dat u rookt, ik zeg niet dat u ongezond eet, dat u overgewicht heeft, dat u roekeloos rijdt. Want dat weet ik niet van u. Dus ga ik u ook niet beschuldigen van zulke dingen.
    Ik kreeg alleen de indruk dat u erg bang bent en zeer ongelukkig door deze crisis en daarom zo afgeeft op mensen die een andere visie hebben.

    En wat de IC bedden betreft en het overbelaste personeel. De regering heeft de afgelopen 10 jaar heel veel bezuinigd op de zorg. Ik heb het meegemaakt in het verpleeghuis waar ik gewerkt heb. Steeds minder mensen voor steeds meer werk. En dat is in de hele zorgsector zo gegaan onder het beleid van Rutte 1, 2 en 3. De mensen die weg zijn gegaan omdat de werkdruk te hoog werd, de mensen die ontslagen zijn omdat ze niet meer nodig zouden zijn. Die mensen komen niet meer terug. De ziekenhuizen die gesloten zijn zullen niet meer open gaan. Leest u dit artikel eens. https://www.parool.nl/columns-opinie/rutte-i-ii-en-iii-zorgden-alleen-maar-voor-puinhopen-in-de-zorg~b1f50915/

    Een vriendelijke milde groet van mij.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste Justme58,
    Wat grappig u bent van het zelfde ´´ bouwjaar´´ als ik en daarmee behoor ik ook tot de risicovolle groepen volgens coronaminister de Jonge. Ja u heeft helemaal gelijk met de zorg, de bezuinigingen onder 3x Rutte et cetera. u bent een voorbeeldige burger blijkt nu, na mijn verkeerde aannames. Excuses daarvoor en ik hoop dat u deze aanvaard. ik heb wel degelijk u reactie gelezen en ik vind dat onze generatie een soort van tweederangsburger zijn geworden en daarmee zwengelde ik deze discussie aan.
    het mag toch niet zo zijn dat burgers die zich anderhalf jaar net als u aan de regels hebben gehouden geen plaats meer krijgen in het ziekenhuis omdat daar een paar jongeren uit Ibiza liggen die daar los zijn gegaan. De wereld op zijn kop zou Wilders zeggen. Nou ja in mijn tijd bij de gemeenteraad , nou ik het toch ineens over de politiek heb , kwam ik Hugootje ook vaak tegen , en idd toen ook al als wethouder met zijn krokkedillenschoentjes aan hahahaha . Ja het is nog steeds zo wat Hugooootje in zijn hoofd heeft daar gaat hij voor. We weten nog de vele mislukte geldverslindende projecten van dit elite-monster.
    Kortom het is inderdaad schrijnend zoals er met ons omgegaan wordt en het is ook mijn bedoeling om de discussie hier vaak aan te zwengelen vooral over het onderscheid wat onze overheid maakt tussen burgers.
    Nogmaals excuses en stay safe and well,

    Bezorgde Nederlander

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Beste Bezorgde Nederlander.
    Fijn dat u begrijpt dat ik geen ‘wappie’ ben zoals ze dat noemen. Ik heb zeker toen we ineens werden ‘ geselecteerd’ om alleen AztraZeneca te krijgen het gevoel gehad dat wij als 3e rangs burger werden gezien die ze wel af konden schepen met een minder goed vaccin.
    En dan wat de jongeren betreft….De grootste fout die de Jonge heeft gemaakt is het ‘het dansen met Janssen’. Dus door jongeren meteen na de vaccinatie groen licht te geven. Wat de jongeren toen deden was wat het kabinet dus goed vond. Dus de enorme toename van positieve tests wijt ik voornamelijk aan het beleid van dit ‘kabinet’ die alle adviezen naast zich neer legden.
    Dat een groep jongeren zich niet aan de regels houdt begrijp ik als ex-jongere wel, ook al is het niet verstandig wat ze doen. Ik zocht als puber/adolescent ook de grenzen op en probeerde die de overschrijden. En het zijn niet alleen jongeren want ik zag en zie bij demonstraties en evenementen ook mensen van onze leeftijd. Het enige wat ik in deze tijd niet begrijp is al die festivals die blijkbaar een soort van levensbehoefte zijn. Dat is de generatiekloof, want ik ben opgegroeid zonder dat ik in de haverklap naar een festival ging.
    Het is voor jongeren moeilijk om zich te verplaatsen in ouderen, want ze zijn nooit oud geweest en denken dat zij nooit zo zullen worden als de ouderen van nu. Wij, daarentegen, zijn wel jong geweest, en daarom kan ik me gedeeltelijk verplaatsen in de jeugd van nu. Ik weet niet wat ik zou doen als ik nu een jongere was. Ik zou trouwens in deze tijd geen jongere willen zijn. Eigenlijk ook geen oudere zoals ik nu toch gezien wordt, want je wordt niet meer serieus genomen als oudere. Ik heb ook het gevoel dat wij als een soort ‘plaag’ gezien worden. Werknemers willen je niet want je bent te oud, de zorg zit niet op je te wachten want je bent te duur. We leven in een rare wereld. En toch ben ik van mening dat de meeste mensen deugen, maar over mensen die deugen wordt niets geschreven of verteld in de media.
    En wat een plaats in het ziekenhuis betreft, als ik corona zou krijgen dan wil ik nooit op de IC belanden om er als kasplantje weer uit te komen. Dan liever een spuitje voor mij. En sinds mijn ervaringen als verzorgende in een verpleeghuis wil ik ook daar nooit terecht komen want ik heb daar teveel mensonterende dingen gezien. Maar dat is een ander verhaal.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste JustMe58,
    U verhaal is niet alleen uit uw hart gegrepen, maar ook nog eens helemaal waar.
    Ja het is schandalig hoe er over onze generatie gedacht wordt in Den Haag.
    Ja we herinneren ons nog het dore hout van bijvoorbeeld Jort Kelder, de latere winnaar van de Pim Fortuyn prijs, en anderen en de andere´ blunders´ van de Jonge, zoals de corona-app , de belangenverstrengeling van zijn broer met het Astra Zeneca vaccin, de niet haalbare vaccinatiedata. Deze demissionaire minister loopt al anderhalf jaar achter de feiten aan en leert niet van zijn blunders.
    Als u dezelfde fouten vroeger had gemaakt als verzorgende in een verpleeghuis had u meteen uw ontslag gekregen.
    Dit kabinet denkt alleen aan het herstel van de economie en een mensenleven telt daarin totaal niet mee.
    Het wachten is op de parlementaire enquette over deze covidcrisis, waarbij hopelijk de verantwoordelijken ´ter verantwoording´ worden geroepen.

    met bezorgde groet,
    BN-er

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Nee, we komen er nooit meer vanaf. Maar uiteindelijk zal het iets worden zoals de griep. Dat is wat ik denk. En wat ik ook denk is dat de regering uiteindelijk moet stoppen met de maatregelen, ook als blijkt dat de vaccinaties niet zo zaligmakend zijn.
   Want overleven is geen leven. Als je elkaar niet meer kan knuffelen, als je een bruiloft, een uitvaart of wat dan ook moet houden met 1,5 meter afstand dan gaan mensen er ook aan onderdoor.
   We zijn een hele psychisch zieke samenleving aan het creëren zo, al die berichten over het gevaar van corona, en wat je daar aan over kan houden kunnen ook een Nocebo effect hebben. Google maar eens wat dat is. Het tegenovergestelde van placebo-effect is het.
   Het wordt tijd dat we gaan accepteren dat ziekte en dood bij het leven horen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Jannos
    meer dan een maand geleden

    Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen door vaccinatie en oorsuizen cq doofheid. 5 juli eerste prik gehad Phizer nu nog meer brom in m’n hoofd en Meer doofheid. Wordt het na de tweede nog erger?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Zie topic: Bijwerkingen Pfizer/Moderna

    Bijwerkingen Pfizer/Moderna

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Jannos
    meer dan een maand geleden

    DIT spreekt voor zich!!!!!
    De Zwarte Dood is de epidemie die van 1347 tot 1352 in Europa woedde en vele slachtoffers maakte, soms tientallen procenten van de bevolking. De epidemie werd veroorzaakt door de pestbacterie en kostte wereldwijd tussen de 75 en 200 miljoen mensen het leven. Wikipedia
    Locatie: Afrika-Eurazië
    Startdatum: 1346
    Feedback

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Diezelfde vraag spookte ook al door m’n hoofd , van komen we er ooit vanaf . We kunnen niet in de toekomst kijken maar zo erg als dat het was dat geloof niet meer dat we dit een tweede keer meemaken . De meesten mensen hebben nu antistoffen door vaccinaties en tevens een soort van groepsimmuniteit . Ik vermoed dat het alleszins mee gaat vallen .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    “keep your fingers crossed” :
    use your mind, get vaccinated (if you wish so) and stay healthy (gebruik je verstand, laat je vaccineren -als je dat wilt- en blijf gezond).

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • StMaryMead
   meer dan een maand geleden

   Iedereen moet zelf weten of hij/zij gevaccineerd wil worden. Zelf ben ik wel gevaccineerd. Om een advocaat op iemand af te sturen als iemand die niet gevaccineerd is en op de ic komt is klinkklare onzin. Dan kan je iedereen die op de ic of in het ziekenhuis komt door “eigen schuld” wel aanklagen.
   Volgens de huisarts zal corona niet verdwijnen, maar meer als een soort griep blijven. Zij verwacht dat je dan jaarlijks een booster vaccin moet krijgen. Als je dat wilt natuurlijk.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Mensen mogen zélf bepalen óf ze zich laten vaccineren en daarmee hebben ze de gevolgen te aanvaarden.
    Ik heb geen moeite met ‘privileges’ voor mensen die tegen Covid-19 zijn gevaccineerd, niet meer in lockdown hoeven, makkelijker naar horeca/theater/concert/sportclub etc. bij een nieuwe opleving van het virus.
    Zeg maar: wat meer vrijheden in het sociale leven….
    Maar het mag niet zo zijn dat er ‘poortselectie’ wordt toegepast in de medische zorg: niet in corona-zorg en zeker niet in de uitgestelde (=maart 2020 tot juli 2021) zorg.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • StMaryMead
    meer dan een maand geleden

    Ik heb ook geen moeite met mee als er bepaalde privileges zouden komen voor mensen die gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Maar mensen aanklagen die op de IC terecht komen door Covid-19 omdat zij niet zijn ingeënt, kan natuurlijk niet. Dan kan je iemand die op de IC komt omdat hij/zij niet goed heeft opgelet bij het oversteken en hierdoor is aangereden, ook wel aanklagen. Want had diegene maar beter moeten uitkijken.
    Gelukkig is het niet tot kwalijke triage gekomen en hopelijk komt het ook nooit zover. Ik zou die moeilijke beslissing van artsen dan niet willen maken en als patiënt of familie wil je dat natuurlijk helemaal niet meemaken. Hopelijk zal het nooit zover komen.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste StMaryMead, Je weet dat ik graag de discussie aanzwengel en dat heb ik nu weer gedaan door deze vraag bij MAX te deponeren . Iedereen in Nederland heeft recht op medische zorg en artsen leggen hiervoor een speciale eed af. Niks aan het handje toch …….maar stel dat Nederland toch tot een soort van poortselectie moet overgaan, dan zou dit zomaar kunnen gebeuren. Dus klinkklare onzin is het niet helemaal.
    Zolang de arme landen niet voldoende gevaccineerd worden zullen er steeds nieuwe mutaties opkomen en zodoende blijf het de vraag ´´ komen we ooit nog van deze coronacrisis af´´.
    Met bezorgde groet,

    Bn-er

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Met deze regering en instanties komen we er nooit vanaf, steeds meer mensen gaan inzien dat er iets anders kan spelen, en dat het niet of niet helemaal om gezondheid gaat.
   Echte info krijg je niet bij de gewone media, daarvoor moet je bij alternatieve sites zijn, let wel die zijn ook weleens goed van het padje af, in de regel komen zij echter wel met kundige wetenschappers en normale gezond verstand adviezen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Antoon51…Kun je me een voorbeeld geven van die kundige wetenschappers die een andere visie hebben. Mensen met een gezond verstand?
    Ik ben vooral in het begin ook iemand geweest die grote twijfels had en soms heb over alles wat met dit virus te maken had en over die vaccinaties. Maar in de landen waar de regering besloot niet in de grijpen, zoals in Zuid Amerika, ging het wel goed mis. De Braziliaanse president noemde het een griepje, en dat is het dus duidelijk niet.
    Dus vertelt u me wie volgens u de wijsheid in pacht heeft.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Hoera we krijgen nu 8 miljoen gratis sneltesten van de Jonge.
   De eerste enveloppen vallen morgen in de bussen, maar de hele uitrol komt te laat pas na begin september. Dus te laat en weer lopen we achter de feiten aan. Dacht de Jonge nu echt dat iedereen die tests gaat doen voor de terugkerende vakantiegangers, scholieren weer naar opa en oma gaan.
   Het VWS heeft de hoofdprijs betaalt voor 38 miljoen sneltesten, waar er nu maar 6 miljoen van zijn gebruikt en dus liggen er ergens in een pakhuis 32 miljoen weg te rotten want de houdbaarheidsdatum komt er aan. Ja dan toch maar gratis weggeven moet de Jonge en companen hebben gedacht. Slim hoor en zo is hij ook nog een beetje verantwoord voor de miljoenen die VWS al heeft uitgegeven.
   Wat denkt u gaan we deze gratis testen massaal gebruiken.

   Met bezorgde groet,

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    “gaan we deze gratis testen massaal gebruiken?”= NEEN
    Deze testen zullen wsch door menigeen te koop worden aangeboden op bijv. Marktplaats.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • StMaryMead
   meer dan een maand geleden

   @Antoon51, Alternatieve sites? En waar halen die hun informatie vandaan dan? Waar zijn de onderzoeken en bewijzen dat die sites de waarheid vertellen? Die zijn er niet. Zogenaamde “onderzoekers” die als je het zelf gaat verder zoeken, geen wetenschappelijke opleiding hebben gehad of ergens werken wat ter zake doende is. Een homeopathische arts op het museumplein is voor mij geen overtuiging. Dat iemand tijdens een demonstratie in een verpleegstersuniform loopt en wat zegt , wil niet zeggen dat iemand ook verpleegster is. Ik kan ook in O.K.-kleding zitten en een filmpje maken dat Corona niet bestaat. Ik ben geen arts, geen wetenschapper of verpleegster. Maar tegen de tijd dat ik ben ontmaskert als fake, staat het filmpje op internet en wordt 1000de keren bekeken door mensen die mij wel geloven. En dat is heel veek met de alternatieve sites, als je verder onderzoek doet, blijken het geen wetenschappers of zelfs maar artsen te zijn.
   Die sites zijn de reden dat corona nog niet over is. Het doemdenken en ophitsen van deze sites laat mensen besluiten om zich niet aan de regels te houden. Iedereen moet zelf weten of hij/zij wel of niet gevaccineerd wil worden, maar houd je dan in elk geval wel aan de voorschriften als afstand houden en mondkapje. Doe je het niet voor jezelf, dan voor anderen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   St marymead,

   Klasse meid je hebt helemaal gelijk met je betoog over Antoon 51
   ik kan daar nog bescheiden aan toe voegen + geloof die alternatieve sites niet en lees alleen de officiele overheidssites van het VWS en de GGD/RIVM maar denk daarbij zelf ook goed na.
   Als het te mooi is om waar te zijn, geloof het dan niet.
   Met bezorgde groet,

   BN-er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Ik kan het niet anders stellen, van het begin af zijn er verkeerde adviezen gegeven, binnen blijven is het slechtste, waarbij ik niet zeg dat dat doelbewust was, het virus kon rondgaan in bedompte ruimten, en mensen werd de mogelijkheid ontnomen om buiten een boost energie en vitaminen op te doen, verschillende geleerden waarschuwden in de site van Maurice de Hond, nu blijken zij gelijk te hebben, dat is slechts een voorbeeld van het verschil tussen instanties en mensen die nadenken en gezond verstand gebruiken, eventueel volgt meer.
   Nee ik zie geen spoken maar vanaf het begin af had ik sterke twijfel aan de deskundigheid van instanties, ik zeg ook niet dat ik zo slim ben, wat ik wel doe is veel onderzoeken van beide kanten en niet bij voorbaat iets uit sluiten, ik ben75 zgn. In de risico groep, zeker weten dat als ik mij aan de Media en instanties houdt dat dit geen goed doet

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Verder komen de alternatieven ook met geleerden Nobel prijs winnaars en mensen die hun sporen verdient hebben, dus wat die beste meid beweert is wel erg discutabel.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Sorry dat het in stukken is, vlak voor het avond eten, ik voeg dit toe, de allergrootste Wappie sites, tenminste in uwer ogen, komen net zo goed met kundige geleerden, wat de sitemaster zelf ervan vind, daar ben ik het niet altijd helemaal mee eens, zo werkt goed zelfonderzoek, ik raad aan om in ieder onderwerp de voors en tegens te beschouwen
   Tot wederhoren

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Namen?
    Rugnummers?
    Sites?
    U beweert van alles maar niemand kan uw beweringen checken.
    Er is één Nobelprijswinnaar in de media genoemd t.w. Luc Montagnier, die, naar later bleek, valselijk beticht is van diverse uitspraken m.b.t. oorzaak Covid-19.

    Ik onderschrijf de stellingen van o.m. BN-er alhier (quote);
    “geloof die alternatieve sites niet en lees alleen de officiele overheidssites van het VWS en de GGD/RIVM maar denk daarbij zelf ook goed na.
    Als het te mooi is om waar te zijn, geloof het dan niet”.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Ik heb niet de indruk dat u alles leest, maar dat kan ik nu niet beschouwen,
   Als u werkelijk alles onbevooroordeeld leest weet u dat de alternatieven nogal een gelijk krijgen zij het schoorvoetend van overheidswege, ventileren word nu meegenomen, maar niet van harte, buiten bemetting is zo goed als uitgesloten, er zijn onderhand miljoenen en miljoenencontact momenten geweest, blijkt dat besmetting zo goed als alleen voorkomt in verpleeghuizen zelfs ziekenhuizen bij onvoldoende ventilatie, hoeveel onnodige doden zijn er al gevallen,
   We staan aan het begin, nu overbodige rituelen overboord en normaal leven om je eerste lijn dat is het immuungestel te sterken, dat is beter dan 1000000 vaccins, de oude mensen van vroeger hebben meer dan genoeg nuttige tips gegeven, maar men neemt liever een spuitje en lekker op vakantie, en ook dat blijkt niet zo te zijn als velen dachten.
   Steeds meer mensen gaan inzien dat dingen weleens anders kunnen zijn, en ik hoop ook dat dat hier in het micro klein van een groepje kan gebeuren, zo niet even goede vrienden, ik doe mijn best, heb geen enkele afkeer van een gevaccineerde, iedereen beslist voor zichzelf, gelukkig maar en houden zo.
   Bezorgde mensen hier, ik ben gewoon een van jullie, zorgen zijn niet verkeerd, mits je het maar in goede banen gaat vormen, ik doe dat en al mijn hele leven. Nooit geen griep nooit ziekenhuis, behalve voor een leesbril of zoiets

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Beste Superbitch waarom een BNN wel geloven en voorbeelden van fouten van overheid negeren, dat past niet bij een Bitch.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Wat betreft rugnummers, als u alles leest komt u er genoeg tegen, maar daar gaat het nu niet om het gaat om de resultaten, daar kunnen alternatieven mee aankomen, instanties niet, of zeer beperkt,
   Dus resultaten ik ga niet dreinen om namen, doet u het ook niet, laten we bij de materie blijven en wat er gebeurd, vaccins is dat het verlossende woord, er verandert weinig, mensen met vaccin kunnen nog steeds doodgaan of behoorlijk ziek worden en zijn nog steeds besmettelijk met Corona, in landen waar niets gedaan wordt is het plaatje eender of zelfs beter dan hier.
   Er wordt gesproken over een derde spuit, Bedenk zelf eens waar is het eind en waar zijn we mee bezig

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Het wordt u meerdere malen gevraagd.
    Niet alleen door mij ook door StMaryMead en Justme58.
    U antwoordt niet maar draait om de hete brei heen.
    En passant tracht u bovendien mij een veeg uit de pan te geven.

    Mwah, doet mij denken aan dit topic; https://www.maxmeldpunt.nl/topic/ik-maak-mij-zorgen-om-de-covid-19-injectie/

    Ik gebruik mijn gezonde verstand.
    Ik neem die alternatieve sites niet al te serieus, net als die dansleraar en zijn volgers.
    Lees meer dan alleen de officiele overheidssites.
    Ik ben kritisch en niet blind voor fouten van o.m. de Overheid.
    Ik denk daarbij zelf goed na.
    Als het te mooi is om waar te zijn, geloof ik het niet.
    Als mensen zeggen dat het anders zit maar geen referentiekaders kunnen aangeven, geloof ik ze daarom niet.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Sorry, waar ben ik niet duidelijk, waar vert el ik onwaarheden pak een punt eruit en we gaan het exact uitspitten, voorlopig denk ik dat u er goed aan doet om Maurice de Hond eens te bestuderen, iemand die diverse wetenschappers aan het woord laat en nu gelijk krijgt in de lage landen, hoeveel hoon heeft hij niet te verduren gehad. Zulke mensen komen met echte oplossingen.

   Willem Engel hoeft u van mij niet te geloven maar beschouw de wetenschappers om hem heen eens, ik kan aanraden een wetenschapper die een parallel ziet met de drooglegging in Amerika, hoe je mensen dus op kunt fokken en angstig maken via de media makkelijk te vinden zoniet hoor ik het en geef de link.
   Denk ook eens , zo kan ik doorgaan maar even genoeg.
   Het lijkt mij gewoon het beste om even bij een punt te blijven Maurice leent zich daar het beste voor.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Het lijkt mij gewoon het beste om de vragen die alhier (diverse forum gebruikers o.m. St marymead, JustMe58) aan u gesteld zijn te beantwoorden en on topic te blijven.

    Niet de drooglegging in de Verenigde Staten (1920 tot 1933) er bij te slepen en “op aanvraag” een link in het vooruitzicht te stellen.
    Niet opiniemaker en ondernemer Maurice de Hond als ultieme waarheid te presenteren.
    Niet de zgn.”wetenschappers” van Willem Engel (zonder naam en toenaam) te presenteren als “baken der waarheid”.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • antoon51
   meer dan een maand geleden

   Genoemd persoon stelde alleen in vraagvorm waarom in Brazilië veel Corona waar niets of weinig gedaan wordt, naar verluid lijkt dat zo maar er zijn ook landen waar het anders is waar ondanks maatregelen er weinig Corona is. Brazilië alleen is geen graadmeter.
   Bedenk dat de getallen niet heel veel hoger zijn dan een stevige griep, ook in een stevig griep jaar is de IC overbelast, bij Maurice komen ook rekenkundigen die het haarfijn uitleggen.
   Bedenk goed dat het vaccin nog in een testfase zit en de fabrikant zelf geen verantwoording neemt, ook weten we niet wat de lange termein effecten zijn, ook worden er aardig wat doden en bijwerkingen na vaccin gemeld, al met al jijkt het mij goed dat ongevaccineerden die nog geen beslissing genomen hebben dit overdenken alvorens een besluit te nemen. Rest mij te zeggen dat zij die het vaccin wel nemen in mijn ogen niet minder zijn

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Ik word moe van u; You need to get your facts straight!!!
    StMaryMead stelt de volgende vragen aan u (=letterlijke quotes):
    “Alternatieve sites? En waar halen die hun informatie vandaan dan? Waar zijn de onderzoeken en bewijzen dat die sites de waarheid vertellen?”
    Justme58 stelt de volgende vragen aan u (=letterlijke quotes):
    “Kun je me een voorbeeld geven van die kundige wetenschappers die een andere visie hebben. Mensen met een gezond verstand?”
    Jannos noemt een land buiten Europa (letterlijke quote);
    “Locatie: Afrika-Eurazië”
    Bezorgde Nederlander noemt een Europees land (letterlijke quote);
    “Daarnaast heeft NL dit handig kunnen ontwijken door onder anderen uit te wijken naar Duitsland”. 

    I.p.v. hier te draaien en te wauwelen over Maurice de Hond (opniemaker, onernemer en veroordeeld voor smaad, hardleers inzake de Deventer moordzaak, groot in debacles), beantwoordt u geen enkele vraag.
    Niks, noppes, nada.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Antoon,
    Als u gisteren viroloog Gommers heeft gehoord over de maximale bezetting op de iC in Nederland dat dat eigenlijk 100 IC bedden betreft dan is het logisch dat zoals u aangeeft dat tijdens een stevige griepgolf de IC´s gauw overbelast zijn. Die honderd is niks vergeleken met die 950 die wij nu nodig hadden tijdens de coronagolven. De IC lag vol tijdens de laatste zware griepgolf in 2018 die een aantal maanden aanhield,maar nog nooit zo vol lagen de IC´s als nu tijdens deze pandemie met veel meer oversterfte dan met de griepgolf.
    Vergeet niet dat de teller nu op ongeveer 21.000 corona gerelateerde sterfgevallen in Nederland staat. Bij de griep is dit gemiddeld 4000 sterfgevallen per uitbraak.
    Eigenlijk kloppen de cijfers niet omdat niet iedere corona gerelateerd sterfgeval als zodanig is genoteerd en NL heeft door onder andere uit te wijken naar Duitsland triage, waarbij artsen moeten kiezen wie zij gaan helpen, weten te ontlopen.
    Bovendien is corona nu officieel geregistreerd met de A- status voor virusuitbraken, dus gelijk aan Ebola, Polio et cetera.
    Elke vergelijking met griep voor Covid19 gaat mank.

    Met bezorgde groet,
    Bezorgde Nederlander

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   Voor eenieder die info wil hebben over de Corona-vaccinatiebereidheid;
   http://www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden/resultaten-12e-ronde-gedragsonderzoek/vaccinatiebereidheid

   Uit het laatste gedragsonderzoek;
   Er is ook gekeken naar de verschillende bronnen die deelnemers belangrijk vinden om hun keuze voor of tegen vaccinatie te bepalen. Wanneer we de antwoorden uitsplitsen naar de bereidheid om zich te vaccineren, laat dit het volgende beeld zien. Voor degenen die bereid zijn om zich te laten vaccineren is de informatie website van de overheid: coronavaccinatie.nl de belangrijkste bron (42%), gevolgd door de informatie bij de uitnodiging voor de vaccinatie (39%). De minst belangrijke bronnen voor het maken van de vaccinatiekeuze zijn voor deze deelnemers informatie van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken en Vaccinvrij (1%), meningen op sociale media (2%) en informatie van een patiëntenvereniging (2%).

   Ook voor de deelnemers die nog twijfelen is ‘wetenschappelijke informatie die ik opzocht op internet’ de belangrijkste bron (36%), gevolgd door informatie van de huisarts (31%). Evenals bij de deelnemers die niet bereid zijn tot vaccinatie is de minst belangrijke bron voor de twijfelaars ‘meningen van bekende Nederlandse die ik vertrouw’ (1%) gevolgd door informatie van patiëntenverenigingen (4%).

   Voor degenen die niet bereid zijn om zich te laten vaccineren is ‘wetenschappelijke informatie die ik opzocht op internet’ de belangrijkste bron (45%), gevolgd door ‘andere informatie’ (25%). Daarnaast geeft 24% van deze deelnemers aan geen informatie te hebben gebruikt in hun vaccinatie keuze. De minst belangrijke bron voor het maken van de vaccinatie keuze is voor deze deelnemers ‘meningen van bekende Nederlandse die ik vertrouw’ (2%) gevolgd door informatie van patiëntenverenigingen (3%) en informatie op thuisarts.nl (3%).

   Mensen die een coronavaccin hebben gehad, zijn voor een groot deel beschermd tegen ziekte door het coronavirus. Toch wordt iedereen gevraagd nog wel de maatregelen na te blijven leven totdat het virus voldoende onder controle is. Deze meetronde is voor de derde keer gevraagd in hoeverre deelnemers verwachten de maatregelen nog na te leven nadat zij gevaccineerd zijn.

   Het merendeel van de deelnemers is van plan om na hun vaccinatie de maatregelen evenveel na te leven als nu. De maatregel die de meeste deelnemers verwachten minder goed na te leven nadat zij gevaccineerd zijn, is samenkomen met meer dan 2 mensen. Van de deelnemers verwacht 40% dit (veel) meer te gaan doen. Toch verwacht het merendeel (47%)  evenveel samen te komen met meer dan 2 mensen. De maatregel waarvan de meeste deelnemers zeggen dat zij zich eraan blijven houden is het handen wassen. 91% verwacht dit evenveel te blijven doen nadat zij gevaccineerd zijn. Deze meetronde werd de deelnemers voor het eerst gevraagd in hoeverre zij zich na vaccinatie zullen houden aan de maatregel ‘testen bij klachten’. Van de deelnemers verwacht 76% zich hier evenveel aan te houden als nu. Toch verwacht 18% zich (veel) minder aan deze maatregel te houden.

   I cross my fingers and I hope that they bite the bullet…

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Update
   R- getal gaat weer stijgen en weer toename IC opnames.
   Weinig mensen maken gebruik van gratis sneltesten thuis.
   Ongevaccineerden zullen volgens virologen met terugkerende vakantiegangers onherroepelijk besmet worden, gevolgd door meer besmettingen van studenten kennismakingsfeestjes, volle voetbalstadions en de onbegrijpelijke Grand Prix in Zandvoort met belangenverstrengeling Prins Bernhard junior.
   Dus de versoepelingen rond 20 september zijn nog ver weg.
   Wat denkt u gaan de versoepelingen door op 20 september of gaan wij weer naar de maatregelen terug en schuiven we 1 jaar terug. Ik hoor het graag.

   met bezorgde groet,
   BN- er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik heb mijn 2 vaccinaties gehad, en zal die gratis sneltest alleen gebruiken als ik het sterke vermoeden heb dat ik besmet zou zijn, dus bij klachten! Ik vertik het om zonder klachten zo’n test te doen, een maatschappij waarin we ziek zijn tot we aangetoond hebben dat niet te zijn vind ik een vreselijke gedachte.
    Het zijn voornamelijk niet gevaccineerde mensen die het grootste risico lopen. Dat is een keuze die ze maken, daar ga ik verder niet over oordelen.
    Uiteindelijk zullen ze, net als in Engeland, de maatregelen loslaten en dat vind ik heel terecht. Het gaat daar ook nog steeds goed.
    Als je zo bang bent voor een besmetting dan moet je niet naar plaatsen gaan waar het druk is, en wat die 1,5 meter betreft, ook al zou die niet meer verplicht zijn, je kunt zelf zorgen dat mensen niet te dicht bij je komen door een stapje achteruit te doen. Het grootste deel van de mensen is gevaccineerd, het moet een keer afgelopen zijn met die maatregelen.
    Ik kies voor leven en niet voor overleven. Je kan morgen ook een hartstilstand krijgen, of kanker, of iets anders ernstigs. Ik denk zelf dat die kans groter is dan overlijden aan corona.
    De maatregelen hebben ook grote gevolgen voor het psychisch welzijn, dat blijkt uit alles. Dat komt ook door al die doemscenario’s die we de hele dag te horen krijgen. Ik ben er klaar mee.
    De mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest, doch dat nooit op zal dagen, zo krijg men meer te dragen dan (God of het Lot) te dragen geeft. Het leed dat is, drukt niet zo zwaar Als vrees voor allerlei gevaar. enz enz .

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    2 vaccinaties gehad.
    Indien nodig gebruik ik de gratis sneltesten thuis (maar nog geen brief, laat staan sneltesten).
    Ik ga er, en dat doe ik al vanaf de aankondiging van Israël begin dit jaar, vanuit dat we ook hier een GreenPass/CardSanitaire i.o.d. krijgen.
    En weet u; ik vind het wel best.
    Ik heb mij zo’n 1,5 jaar aan iedere maatregel gehouden en ben het beu.
    En wat 20 september brengt?
    Ik zie het wel weer rond 20 september; mogen we ‘los’ juich ik, moeten we ‘vast’ vloek ik.
    Ondertussen werk ik, leef ik en geniet ik…..

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   update
   Ik hoorde van paar mensen dat zij de gratis setjes hadden ontvangen, mensen van in de 90-tig.
   De mensen die ze werkelijk nodig hebben ,zoals de terugkerende jongelui van vakantie, de studenten, de voetbalsupporters, kortom de mensen die straks dicht op elkaar komen te staan die ontvangen dus die sets niet. Waar blijven die gratis 8 miljoen setjes toch.
   R-getal stijgt weer en besmettingen nemen niet echt af.
   Kunnen we straks rond 20 september juichen of vloeken zoals Superbitch zo mooi en pakkend meldde.

   Met bezorgde groet,
   BN-er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie