RegisterenInloggen
Francinette
Francinette
meer dan een maand geleden

La Souris.Boete en wok vermelding door fout La Souris. Scooter niet afgesteld op de afgesproken en overeengekomen snelheid. Meerdere keren snelheid besproken met La Souris maar blijkt na controle veel te hoog afgesteld. Extra kosten ca € 150,00 (boete en herkeuring). La Souris schuift af op eigen risico.

meer dan een maand geleden

Wij hebben in iets meer dan een jaar 2 scooters gekocht bij het filiaal in Eindhoven. De eerste scooter dateert uit september 2020. Bij deze scooter werd een pakket aangeboden waarbij de scooter werd aangepast naar 34 km/h. Er werd mij verteld dat dit is toegestaan en dit geen probleem zou opleveren. Ik heb daarbij ook aangegeven dat de vriend van mijn dochter was verongelukt en ik niet wilde dat de scooter TE hard zou gaan. Een paar weken nadat ze de scooter in gebruik had reed ik op haar scooter en kwam al snel tot de conclusie dat deze harder dan 34km/h reed. Ik heb toen contact met Eindhoven opgenomen en ben met de scooter teruggegaan. Bij controle liep deze 37 km/h en werd ik heel raar aangekeken waarop ik zei dat is dus te hard en dat wil ik niet. De scooter dient afgesteld te worden op de snelheid die mag. Deze scooter is toen aangepast naar 34 km/h dat wat wettelijk mag. Afgelopen november hebben wij een 2de scooter besteld. Ook bij deze scooter werd het pakket aangeboden. Dit was dezelfde verkoper als van de eerste scooter en ik heb toen tegen hem gezegd dat de eerste scooter te hard liep en ik daarmee terug was gekomen en ik dit absoluut niet weer wilde. Ik heb toen duidelijk gezegd liever 32 dan 34km/h. Er werd mij nog een keer verteld dat 34 km/h toegestaan is en geen problemen oplevert. Echter zaterdag 19 maart is mijn dochter bij een verkeerscontrole van de weg gehaald en is haar scooter op de rollerbank gezet. De scooter liep 37 km/h en daar heeft ze nu een boete van € 79 voor gekregen en een WOK vermelding (herstelkosten €67). Ze mocht er niet meer mee verder rijden. Ze belde me helemaal in tranen op want het was toch onmogelijk dat deze te hard liep. Dat heeft ze ook tegen de agent verteld. Het verbaast mij dan ook enorm dat de scooter boven de maximale toegestane snelheid reed omdat we dit duidelijk hadden afgesproken en de voorgeschiedenis bekend is in de winkel. Ik heb meteen met het filiaal contact opgenomen en mijn ongenoegen geuit en aangegeven dat dit echt niet had mogen gebeuren. Na diverse gesprekken met het filiaal en de klantenservice wordt het nu afgedaan als eigen risico. Ik heb daarop gezegd dat ik hier niet mee akkoord ga. Bij beide verkopen is dit niet tegen ons verteld. Beide verkopen zijn door de verkoper op internet voor ons ingegeven dus we hebben ook nergens gezien dat dit voor eigen risico is. Overigens als het goed was uitgevoerd dan hadden we ook geen problemen gehad. La Souris verkoopt dit als een standaard pakket.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden
   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   De constructiesnelheid van een bromscooter mag niet meer zijn dan 45 km/u.
   Bij een snorscooter mag het niet meer zijn dan 25 km/u.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Ik zou ze nog eens per brief duidelijk maken dat ze met hun aanpassingen zichzelf verantwoordelijk hebben gemaakt voor hun fouten. En ik zou ze de rekening voorleggen van de twee kostenposten die u heeft moeten betalen.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Het opvoeren van een scooter is altijd op eigen risico.
   Degene die zijn/haar scooter opvoert danwel laat opvoeren maakt bewust de keuze en neemt bewust het risico om een boete te krijgen.
   U maakte de keuze voor opvoeren heel bewust bij de eerste scooter: dat gaf ellende.
   En u maakte de keuze voor opvoeren heel bewust wederom, ondanks de opgedane ervaring bij de eerste scooter, bij de tweede scooter.
   Daarmee nam u bewust de bijbehorende risico’s waarvan de gevolgen ook voor u zijn.

   Het is niet anders als met de keuze voor een auto die 200 km p/uur kan rijden: rijdt de bestuurder harder dan toegestaan is hij/zij de pineut als hij/zij gepakt wordt.

   En het helpt ‘uw zaak’ niet als u dit bedrijf op o.m. Klachtenkompas, Trustpilot e.d. ‘zwart’ maakt.

   meer dan een maand geleden
   • Francinette
    meer dan een maand geleden

    Ik maak het bedrijf niet zwart. Ik heb de afgelopen 2 weken diverse malen telefonisch en schriftelijk contract gehad.
    Er wordt niet meegedacht in oplossingen. Ik heb een redelijk voorstel gedaan omdat er diverse fouten zijn gemaakt die je niet op eigen risico van de klant kunt afschuiven. Ik heb vandaag dan ook keurig schriftelijk aangegeven dat dit mijn vervolgstappen zouden zijn. Als ik een scooter 40 wil laten rijden dan snap ik dat dit eigen risico is. Als er standaard een pakket bij de scooter wordt verkocht en er wordt diverse malen aangegeven dat dit geen problemen oplevert en wettelijk is toegestaan dan moet je daar op kunnen vertrouwen. Overigens wordt dit ook door het RDW bevestigd, Want daar worden scooters die 34km/h rijden goedgekeurd omdat het wettelijk is toegestaan. Dit betekent dan ook dat wanneer ik dat pakket bestel ik ervan moet kunnen gaan dat de scooter niet hoger dan 34 wordt afgesteld. Je bestelt immers dat pakket. Indien de scooter ook was afgesteld op de overeengekomen snelheid was er ook geen probleem geweest. Ik heb het bedrijf nog gevraagd om telefonisch contact met mij op te nemen om tot een oplossing te komen,

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Francinette:
    U stelt dat u het bedrijf niet zwart maakt, de werkelijkheid ligt aantoonbaar anders t.w.:
    U plaatst hier op 1 april uw uitgebreide klacht.
    U plaatst op Klachtenkompas op 1 april uw uitgebreide klacht, alwaar u als antwoord krijgt (=quote):
    Wij zullen uiteraard de snelheid van de scooter kosteloos op de juiste snelheid zetten.
    Helaas zijn wij niet verantwoordelijk voor de gemaakte boetes.
    Het opvoeren van een scooter is altijd op eigen risico.
    U plaatst op Trustpilot op 1 april een verkorte uitvoering van uw klacht.
    Op Trustpilot staan 1740 reviews…….

    U kunt er dan wel met ‘gestrekt been ingaan’ maar vergeet dat u ‘meer vliegen met stroop vangt dan met azijn’ en u zelf verantwoordelijk bent voor de gevolgen van uw daden, incl.het (laten) opvoeren van uw TWEE scooters.

    Succes.

    meer dan een maand geleden
   • Francinette
    meer dan een maand geleden

    Bedankt, maar ik ga verder niet met u in discussie want het is wel duidelijk dat u niet onafhankelijk bent. U kunt namelijk als onafhankelijk persoon niet op de hoogte zijn wat en waar ik iets post. Dat kan alleen maar als je binnen het bedrijf werkaam bent of daar belang bij hebt 😉. Misschien intern even goed uitzoeken hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit voordat u conclusies trekt. Maar voor het geval u het nog niet wist ik heb nog contact met de vestiging in Eindhoven 👍..

    Hartelijke groet,

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Francinette,

    Posten op Trustpilot en Klachtenkompas met een weinig voorkomende gelijke naam als hier en met dezelfde inhoud is een ABC-tje voor ieder weldenkend persoon. Daar hoef je niet voor bij La Souris te werken.

    Bedenk echter ook eens dat u t.g.v. uw keuze om uw TWEE scooters op te laten voeren ook onschuldige mensen nadeel kan berokkenen.
    Opgevoerde scooters zijn nl. niet te verzekeren en de verzekering hoeft als het opvoeren is vastgesteld na eerder te zijn verzwegen niet uit te keren.

    Veroorzaakt u schade aan een ander zijn scooter of bromfiets, dan dient u deze schade volledig zelf te betalen.
    Bij letsel en andere ernstige ongelukken dient u de schade ook zelf te betalen.

    Denk daar maar eens over na…….

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Ter aanvulling uit de openbare bronnen van:

    Klachtenkompas:
    Klacht La Souris: Boete en wok vermelding door fout La Souris
    Klachtnummer # 590017 Gebruiker Franc. Datum gisteren

    Trustpilot:
    Boete en wok vermelding door fout La …
    francinette D**d**s
    1 review NL gisteren

    Dan is hierbij uw belastering jegens mij weerlegt en de discussie gesloten.

    meer dan een maand geleden
   • Francinette
    meer dan een maand geleden

    Voor de laatste keer.
    Snelheid aanpassen tot 34 km/h is wettelijk toegestaan en kan geen problemen opleveren. Dat wordt door de La Souris, politie en RDW verteld. Dus dat is geen risico om te lopen. Als echter de scooter wordt afgesteld op een andere snelheid dan overeengekomen en wat niet wettelijk is toegestaan kan je dat risico niet bij de klant leggen. En nogmaals u bent niet bij de gesprekken geweest tijdens de verkopen dus u weet niet hoe het is gelopen. Er is duidelijk afgesproken niet hoger dan is toegestaan. En als het allemaal zo verboden is, waarom worden deze pakketen dan standaard aangeboden bij verkopen. Scooters worden bij het RDW tot 34 km/h goedgekeurd omdat het mag. En ga mij niks over veiligheid vertellen.

    Verder stop ik nu echt deze discussie.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Verschenen op 23 maart 2022 in Noordoostpolder.nieuws.nl;

   Honderdduizenden scooters onverzekerd in het verkeer

   Incl.link naar volledige rapportage.

   meer dan een maand geleden
   • Francinette
    meer dan een maand geleden

    Ik heb het gelezen 👍.
    Het gaat hier over illegaal opgevoerde scooters die door de politie van de weg worden gehaald als ze BOVEN de wettelijk toegestane snelheid rijden. Indien je scooter 34km/h rijdt word je door de politie NIET van de weg gehaald. RDW (her)keurt scooters t/m 34km/h goed om mee deel te nemen aan het verkeer en wordt de WOK vermelding opgeheven. Als t/m 34km/h illegaal opgevoerd is zou de politie je dus ook van de weg halen en dan (her)keurt het RDW natuurlijk een scooter nooit goed. Maar dat is dus niet het geval. In ons geval liep de scooter harder dan 34km/h en dan krijg je dus terecht een boete en een wokvermelding. Had de scooter dat gelopen wat was overeengekomen dan was er niks aan de hand geweest. Zowel politie en RDW hebben mij van alle informatie voorzien en precies uitgelegd hoe het zit. Overigens hebben wij bij de aanvraag van de scooterverzekering de factuur meegestuurd en daar staat ook het pakket op vermeld.
    Dus ook hierin is alle informatie verstrekt en is de verzekeraar op de hoogte van de snelheid van een scooter en accepteert de aanvraag.
    Indien een scooter harder loopt dan wettelijk is toegestaan en een gevaar oplevert op de weg vind ik het terecht dat je van de weg wordt gehaald. De eerste scooter liep te hard en daar kwam ik zelf achter en heb de scooter dan ook terug laten zetten op de wettelijk toegestane snelheid.
    Bij de 2de scooter heb ik dit voorval toen duidelijk nog een keer vermeld en gezegd niet harder dan wettelijk is toegestaan. En dat is niet gebeurd en is mijn klacht terecht.
    Maar wij hoeven het ook niet eens te worden 😉.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Bron: Politie>Home> Verkeer >Scooter, Brom- & Snorfiets

   Lees het hele artikel via:
   https://www.vraaghetdepolitie.nl/verkeer/scooter-brom-en-snorfiets/hoeveel-kilometer-per-uur-mag-mijn-snorfiets-op-de-rollerbank-gaan-voordat-ik-een-boete-krijg.html

   Quote;
   Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank.
   Vanaf 35 kilometer per uur wordt een proces-verbaal opgemaakt. Let op, bij een eventuele radarcontrole wordt gaan we uit van de snelheden die daar officieel gereden mogen worden.
   De maximale snelheid voor een snorfiets is 25 kilometer per uur.
   Tel daarbij de wettelijke correctie van 3 kilometer per uur op en je kunt vanaf 28 kilometer per uur een proces-verbaal ontvangen.

   meer dan een maand geleden
  • Francinette
   meer dan een maand geleden

   Hierbij wil ik doorgeven dat ik vandaag prettig contact heb gehad met La Souris en mijn klacht naar tevredenheid is opgelost.
   Hartelijke groet,
   Francinette

   meer dan een maand geleden