RegisterenInloggen
 • This topic has 4 reacties, 3 stemmen, and was last updated 1 month geleden by Anoniem.
Anoniem
Anoniem
meer dan een maand geleden

Pakketjes voor de buren

meer dan een maand geleden

Thuis spullen laten bezorgen is door de dreiging van het coronavirus voor steeds meer mensen een aantrekkelijke optie. Maar er zitten ook lastige kanten aan.
Pakketjes voor de buren aannemen is geen plicht: het is een soort vriendendienst.
Bij mijn oude buren heb ik het consequent geweigerd: aannemen werd afgestraft door niet of pas na dagen ophalen vergezeld met een grauw en en een snauw.

Toen ik nieuwe buren kreeg heb ik de consequente weigering losgelaten: ik nám vanaf voorjaar 2017 (tot en met vorige week) gemiddeld 3 tot 7 keer per week een pakketje voor mijn buren aan (ik werk al jaren veel vanuit huis).
Regelmatig rende ik 2 trappen naar beneden om hun pakketjes aan te nemen, stonden hun pakketjes opgestapeld in mijn gang, maar werden redelijk vlot opgehaald, een praatje, een bedankje: niets aan de hand (dacht ik).

Omgekeerd heeft een pakketdienst in deze periode 2x een pakket voor mij bij de buren afgegeven.
De laatste keer (ca.3 maanden geleden) leverde mij dat een uitbrander op.
Ik moest zorgen dat ik thuis was als er een pakketje voor mij werd bezorgd, aldus mijn buurman: ik ben mij wezenloos geschrokken. Ik heb direct gezorgd dat mijn pakketjes óf door mij zelf aangenomen kunnen worden óf op een afhaalpunt bezorgd worden. Ik ben wel hún pakketjes blijven aannemen.

Let wel: er is geen sprake van burenruzie, ik heb alle verbouwingen aan en om ons huis met hen vooraf besproken (en mandelige situaties 100% voor mijn rekening genomen)en gemeld (en de verbouwrommel eerst bij hen opgeruimd en/of -vervuiling schoongemaakt), rekening gehouden met hun kleintje (geen rokers in de achtertuin, geen wasmachine of droger vroeg aan of tijdens zijn middagslaapje)e.d.
Gewoon fatsoenshalve én als “goede buur”.

Nu heb ik vernomen (níet van mijn buren) dat hun huis is verkocht en, wellicht, op korte termijn gaan verhuizen.

Wat moet ik nu met die pakketjes van hén?
Dadelijk neem ik die pakketjes aan en zijn zij vertrokken……

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Dat is toch niet zo moeilijk? Voorlopig niks aannemen voor welke buur dan ook.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    meer dan een maand geleden

    Pakketjes voor anderen werden al niet aangenomen: dat blijft zo.
    En daar komen nu (helaas dat dit kennelijk) dé oplossing zou zijn de buren (vanaf voorjaar 2017) bij.
    Heb ook een bordje naast mijn bel bij de voordeur.
    Dat leidde/leidt tot zeer onprettige situaties; boze (soms ronduit agressief) bezorgers.

    U vindt het niet zo moeilijk, ik wel: ik heb een pesthekel aan burenruzies en -roddels, boze (soms ronduit agressief) bezorgers en evt.bonje met mijn directe buren (zo lang ze er nog wonen).

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • ABP pensioen
   meer dan een maand geleden

   Goedemorgen, bestellingen via de webshop gewoon zelf ophalen bij een afhaalpunt. Laat de buren in de straat hiervoor niet “opdraaien”. Wanneer dat niet mogelijk is blijf zelf thuis of verander zelf de aflevertijd (kan jezelf het pakket ontvangen). Ik zie regelmatig/dagelijks dat de bezorger van de diversen bezorgdiensten soms bij 4 of 5 woningen verder het pakket proberen af te geven. Laat het gezellig blijven in de buurt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    meer dan een maand geleden

    ABP Pensioen,

    Mijn eigen gedrag inzake webbestellingen en bezorging van die bestellingen heb ik zelf goed geregeld. Ik zorg ervoor dat mijn pakketjes óf door mij zelf aangenomen kunnen worden óf op een afhaalpunt bezorgd worden (een service die ik vaker kies als ikweet dat ik wsch niet thuis ben; ik wil niemand tot last zijn). Ook heb ik sinds 2015 een bordje naast mijn deurbel waar te lezen staat “Pakketten afleveren? Niet thuis? NIET bij de buren afgeven!” én “Geen pakketten voor de buren”. Dat bordje leidde/leidt tot zeer onprettige situaties; boze (soms ronduit agressieve) bezorgers.

    Ik heb sinds het voorjaar van 2017 (=momrnt dat deze buren hun huis betrokken) slechts 2x de pech gehad dat de bezorger onaangekondigd danwel buiten het tijdvak kwam en ik net even weg was; die 2x hebben mijn buren die pakketjes aangenomen. De eerste keer (zo’n 2 jaar geleden) zonder problemen, de 2de keer (ca.3 maanden geleden) leverde mij dat een uitbrander van de buurman op. Ik moest zorgen dat ik thuis was als er een pakketje voor mij werd bezorgd, aldus mijn buurman, want als zij thuiswerkten wilden zij niet gestoord worden door een bezorger met een pakketje voor mij: ik ben mij wezenloos geschrokken van zijn tirade.

    Mijn jonge en buitenshuis werkende buren zien het anders als het om hún pakketjes gaat; juis omdat ík (veelal) vanuit huis werk.Hun pakketjes worden vanaf voorjaar 2017 (tot en met vorige week) 3 tot 7 keer per week een (soms meerdere per dag) pakketje(s) hier aangeboden.
    Aanbellen, op de deur bonken, roepen: alles werd en wordt uit de kast getrokken door de bezorgers om mijn aandacht te krijgen (en ik afgeleid raak van mijn broodwinning).
    Regelmatig rende ik 2 trappen naar beneden om van voormelde ellende af te komen en de pakketjes van de buren aan te nemen, tot vorige week ( toen ik via de buurt-tamtam (dus níet van de buren zélf) te horen kreeg dat het huis (van de buren) verkocht is en zij wsch heel snel vertrekken).
    De buren vonden/vinden dit normaal, op de adresetiketten stond/staat vaak te lezen: “Bij afwezigheid afgeven bij buren nr.**”. Zonder overleg met of melding aan mij en ik, domme muts van middelbare leeftijd, nam ze aan. Gewoon fatsoenshalve én als “goede buur”.

    De pakketjes van de buren stonden opgestapeld in mijn gang, maar werden redelijk vlot opgehaald (binnen 48 uur), soms met een praatje, soms met een bedankje: niets aan de hand (dacht ik).

    Er is geen sprake van burenruzie, ik wil geen burenruzie (ook nu niet), ik wil geen roddel en achterklap met mijn persoon in de hoofdrol maar ik wil ook geen pakketten in mijn huis met het risico dat mijn buren dadelijk vertrokken blijken te zijn en ik dan met hún pakketten zit opgescheept.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie