RegisterenInloggen
Ynskje
Ynskje
30 dagen geleden

Spatschermen kassa’s Albert Heijn

30 dagen geleden

Wederom zijn de spatschermen bij de kassa’s bij AH weggehaald. Bij andere supermarkten zie ik ze nog wel. Ik heb navraag gedaan bij de klantenservice en het antwoord is: Sinds 15 maart heeft de overheid de meeste coronamaatregelen afgeschaft. We houden de situatie uiteraard goed in de gaten en we treffen voorbereidingen als dat nodig is. We volgen hierin altijd de richtlijnen van RIVM.

Ik vind het onbegrijpelijk dat de schermen zijn weggehaald. Blijkbaar heeft AH er geen boodschap aan dat dit risico’s met zich meebrengt.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   30 dagen geleden

   Het mag maar of het verstandig is, betwijfel ik.
   In Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn er volop spatscherm in de winkels en staat er volop handdesinfectant.
   In Italië dragen de medewerkers verplicht mondkapjes: in Duitsland en Oostenrijk is geen maskerplicht maar worden ze veel gebruikt in m.n. de horeca.

   In Nederland mag je voorzorgsmaatregelen stoppen maar u kunt natuurlijk alle voorzorgsmaatregelen wel zelf in acht blijven nemen (en ergens anders bijv.uw boodschappen doen ).

   Fingers crossed dat alle voorzorgsmaatregelen binnen afzienbare tijd NIET verplicht worden, alweer.

   30 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    29 dagen geleden

    Aanvulling ter informatie;
    De omikronvariant heeft tot op heden vijf subvarianten die met extra aandacht worden gevolgd: de zogenaamde BA.1, BA.2 (inclusief subvariant BA.2.12.1), BA.3, BA.4 en BA.5 varianten.
    Recent wordt in veel landen een toename gezien van subvariant BA.5 die in juni dominant geworden is.
    Vaccinproducenten als Moderna en Pfizer werken hard aan de aanpassing van hun vaccins om de snel verspreidende omikron-subvarianten BA.4 en BA.5 het hoofd te bieden.

    Sinds kort wordt in verschillende landen een subvariant van de BA.2 gezien: de BA.2.75. Deze variant is onder meer aangetroffen in India, Australië, Japan, Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

    Over de BA.2.75 is nog weinig bekend. Wel lijkt ook deze variant door kleine specifieke veranderingen de opgebouwde afweer tegen COVID-19 gemakkelijker te kunnen omzeilen.

    Brussel raadt de 27 lidstaten aan risicogroepen en 60-plussers snel een tweede boosterprik te geven.

    Dus ík begrijp topicstarter Ynkje volledig (zeker gezien de voorzorgsmaatregelen welke nog toegepast worden in Duitsland, Oostenrijk en Italië) maar ik neem in Nederland zelf voorzorgsmaatregelen (ongeacht of het dringend wordt aangeraden of niet, wel of niet gevaccineerd etc.).

    29 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    29 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Trum
   30 dagen geleden

   Blij dat die schermen weg zijn! Eindelijk weer normaal contact met de cassière.
   Aerosolen waaien toch wel om zo’n scherm heen dus heeft het helemaal geen nut. Is zo langzamerhand toch wel bekend, dacht ik zo.
   Daarbij komt dat u toch wel al tig-keer geprikt bent?

   30 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    26 dagen geleden

    Beste Trum,/Bitch anti spray,
    Wat ben je toch weer lekker naief je mening aan het geven.
    Dus die mondkapjes hebben dan volgens jouw ook geen enkele meerwaarde als die aerosolen daar zo door heen waaien net als bij die spatschermen.
    Nou beste Trum die helpen wel degelijk.
    Herinner je nog die enorme stijging van besmettingen na de versoepelingen van o.a het mondkapje QR code bewijs, grote groepen etc .Zal wel niet. Jij als echte blokker Roterdammerd steekt liever zijn kop in het zand, toch.
    Vroeger had je ook die zg ” BlokkeerFriezen” maar dit terzijde.
    Die herhaal/booster prikken zijn namelijk al na 3 maanden bijna uitgewerkt, maar die zal jij wel niet genomen hebben als ”’blokker”. Ik kan je garanderen dat het nu misschien op een zoals jij zegt ” zomergolfje” wordt na de vakantie met die nieuwe varianten, maar dat het na de vakantie weer los gaat met de besmettingen in Nederland, lees heel de wereld.
    Jammer he voor jouw heb je straks weer geen normaal contact meer met je buurman, cassiere en in jouw geval Feyenoord supporters. Wordt echt afzien voor jouw die komende winterperiode lijkt mij of ik moet mij vergissen Trum. Kijk een avondklok zal er niet inzitten , want beleid is zo lang mogelijk de samenleving open houden, maar valt voor jouw niet mee straks weer met een mondkapje in de winkel of bus…….. nou ja niet getreurd ja kan een hoop tegenwoordig online bestellen, zoals bijvoorbeeld mondkapjes en zelftesten, et cetera.
    Sterkte Trump …. oeps tikfoutje sta je ineens ook nog als populist misschien bekend…….

    26 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    25 dagen geleden

    1) Ik ben geen Rotterdammer.
    2) Heb ik u toegestaan mij te tutoyeren?
    3) Ik zou zeggen, terug naar de lagere school en als u het verschil weet tussen ‘jou’ en ‘jouw’ dan de rest van de taal onder de knie krijgen. Daarna maakt u een kans de geschreven teksten te begrijpen. Maar voorlopig is het een beetje facebook theorieën die u kopieëert.
    4) Misschien is het ook een goed idee om de forumregels eens na te lezen.
    5) Als in uw ogen de blokkervriezen ‘vroeger’ was, kan de conclusie niet anders zijn dan dat u een jaar of 14-15 bent. Of wellicht ouder maar dat de geestelijke ontwikkeling stil gestaan heeft.

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    25 dagen geleden

    6) Volgens mij staat er in mijn posting niets, maar dan ook niets over mondkapjes. Dat u dat ‘leest’ heeft natuurlijk alles te maken met hetgeen genoemd is in punt 3.

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Louw
    25 dagen geleden

    Volgens mij ben je zelf net zo naïef als je de overheid blind geloofd en niet de wetenschap. En bovendien ook erg onaardig tegen je medemens, enig respect voor een ander zijn mening zou wel mogen. En wat is er mis met een Rotterdammer? Of is discriminatie wel acceptabel volgens jouw normen?

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    25 dagen geleden

    Goedendag Louw,
    Even voor de duidelijkheid: aan wie is uw reactie gericht?

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Louw
    25 dagen geleden

    Mijn reactie is aan Bezorgde Nederlander, ik zie dat ik een niveau te hoog heb aangeklikt sorry

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • lid 24
    24 dagen geleden

    Bezorgde Nederlander, u bent vast alle keren geprikt en heb al uw boosters gehaald, dus als het goed is kan u niets meer overkomen.
    Hopelijk krijgt u geen ongeluk of ziekte dat u een bloedtransfusie nodig hebt want dan heeft u bloed nodig en bloed van geprikte mensen wordt niet gebruikt omdat de prik experimenteel is !!!
    U immuunsysteem werkt allang niet meer dus u kunt het beste zelf al uw boodschappen via internet bestellen.
    Ongeprikte mensen vallen niet zomaar dood en gaan ook niet dood aan een snotneus want die hebben een primawerkend immuunsysteem.
    U zou zich misschien eens kunnen verdiepen in de lessen van Dr. Geert van den Bossche, die legt precies uit hoe u zich voor de mal hebt laten houden door onze regering en zijn voorlichters.
    Ik heb diep medelijden met u, hopelijk heeft u een goede overlijdensverzekering, vergeet ook even niet dat u meegedaan heeft aan een experiment en dat de uitkomsten hiervan nog lang niet bekend zijn en waarvan er ook veel uitkomsten veerborgen zullen blijven.
    Sterkte.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Max Pay
   29 dagen geleden

   Hallo Ynskje. Ik heb eens met mijn broer gebeld die manager is in een supermarkt. SuperBitch heeft gelijk in het feit dat de Nederlandse overheid de maatregelen tegen Corona heeft laten vervallen. Een supermarkt (“retailers”) zijn dus niet langer verplicht deze schermen op te hangen. Verwijzingen naar “buitenlanden” is niet geheel realistisch. In Duitsland moet een fietser een helm dragen, in Nederland (nog) niet. In Italië mag salami alleen salami heten als het dat volgens hun richtlijnen gemaakt is, in Nederland niet. Kortom, tenzij het Europees geregeld is zijn er verschillen per land. Je komt dan op het vlak van “meningen”. De een is van mening dat de spatschermen moeten blijven hangen, de ander is van mening dat ze weg kunnen met het gevaar in een eindeloze discussie te belanden zoals we die wel kennen van de hele corona discussie. U kunt natuurlijk altijd met een mondkapje blijven winkelen?

   29 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Louw
   25 dagen geleden

   Ook op dit platform waar je eigen!!! mening wordt gevraagd wordt je direct weggezet als een wappie of antivaxer wanneer je enige twijfel hebt aan de overheidsadviezen. Wetenschappelijk bewijs wordt volkomen genegeerd wanneer dat buiten de eigen (emotie) kennis valt. Het narratief, het gevoel en de emotie zijn pas de echte waarheid. Ruimte voor discussie om te leren van fouten bestaat niet meer. De overheid die keer op keer bewijst onkundig te zijn op zowat wel elk vlak, niets geeft om mensen/burgers zoals de toeslagen affaire en gronings gas bewezen hebben. De overheid die een vaccin goedkeurt zonder de normale testen op bijwerkingen en dat nog steeds niet doet, behalve dan onderzoeken waar het antwoord van tevoren al vaststaat. Een overheid die blind tekent voor de verantwoording van mogelijke bijwerkingen van de vaccins (oh, zij die er dan?)terwijl de leverancier, de farmaceutische industrie, de meest onbetrouwbare fabrikanten zijn met geregeld miljarden claims omdat ze voortdurend liegen. Die overheid wordt als de enige ware bron gezien voor ons bestwil???

   Misschien word het tijd dat de mensen die meteen denken te weten dat de overheid gelijk heeft eens voor zich zelf gaan leren denken. We worden voortdurend belazerd en het is zaak dat we dat eens gaan beseffen.

   Ik ben niet tegen vaccinatie, handen wassen of mondkapjes, echter domweg er mee doen wat de overheid zegt is gewoon dom. Eerst denken en afwegen of het wel logisch is enz.

   Nu gaat de massa weer een vaccin halen die gemaakt is tegen ziekte Covid Delta voor de ziekte covid Omicron 5b. Een gemuteerd virus waar het vaccin amper tegen helpt. Tja de overheid moet die spuiten toch ergens kwijt nietwaar, ander hebben ze die miljoenen voor niets uitgegeven. Maar los van dat heeft er iemand de bijsluiter gelezen???
   Heeft er iemand een bijsluiter gehad toen die zich ging vaccineren.
   De wereldbevolking wordt knettergek en we laten het gewoon gebeuren.

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Max Pay
    25 dagen geleden

    Beste Louw (en anderen hier!!), ik was niet van plan me verder in deze discussie te mengen maar…zonder afbreuk te willen doen aan de inhoud van uw bericht(!!) (het is een mening), begint u met:

    [QUOTE]
    Ook op dit platform waar je eigen!!! mening wordt gevraagd wordt je direct weggezet als een wappie of antivaxer wanneer je enige twijfel hebt aan de overheidsadviezen.
    [UNQUOTE]

    Nu kan ik er gruwelijk naast zitten maar “dit platform” is niet een platform waar een eigen mening wordt gevraagd. Het is een platform waar mensen (consumenten) vragen kunnen stellen, tips geven daarover enzovoort. In enkele gevallen wordt een mening gevraagd. Deze beginnen met; “Stelling”. Hier geeft u aan wat uw mening over de stelling is met eventueel een motivatie. U verwart dus het Max-forum met social media. Op social media mag je elke mening, gefundeerd of ongefundeerd, genuanceerd of ongezout weergeven. Op social media mag je ook mensen persoonlijk aanvallen en afzeiken. In een forum is dat juist NIET de bedoeling. Nogmaals, zonder afbreuk te willen doen aan uw (en anderen) mening denk ik dat dit platform een ander doel heeft. Zo staat het ook in de richtlijnen verwoord.

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    25 dagen geleden

    Nou wil ik niet meteen zeggen dat u er ‘gruwelijk’ naast zit, maar toch echt niet in de roos hoor.
    Scroll eens helemaal naar boven, daar staat ‘forum’.
    Kortom dit is een forum.
    En het verschil tussen ‘een mening’ of ‘iets dat je weet’ is heel klein.
    Echter het geblaat van de bezorgde nederlander is meer een mening over mij dan over het nut van een spatscherm. En wie kaatst kan de bal verwachten.

    25 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    24 dagen geleden

    Beste Trum,
    Precies wie kaatst kan de bal terug verwachten.
    Ik heb toch de behoefte om op uw reacties te reageren.
    We kunnen elkaar een hand geven en samen terug naar school….hahahha zolang jij nog ´blokkervriezen met een v blijft schrijven, terwijl dit met een f geschreven wordt, denk ik dat u , ik zal niet meer tutoyeren, echt uw schoolgeld terug moet gaan halen. Het betreft het fenomeen BLOKKEERFRIEZEN en ik gebruikte dat als een soort van woordspeling op de zogenaamde ´´BLOKKERS of antivaxxers.
    En nee ik ben niet erg jong meer, zeker niet van de leeftijd die u aankaart.
    Ik heb wel degelijk in het forum vermeld dat de spatschermen wel helpen, dus ik zit niet te ´´blaten´´ en uit de spreekwoordelijke nek te lullen.
    NB Dit is wel puur Rotterdams overigens hahahaha
    Ik heb eigenlijk wel met u te doen.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    24 dagen geleden

    Ach een typfoutje vergelijken met het continue door elkaar halen van een persoonlijk voornaamwoord en bezittelijk voornaamwoord is een beetje sukkelig.
    Waarom schrijft u dit:
    “Ik heb wel degelijk in het forum vermeld dat de spatschermen wel helpen”
    Dat spreek ik toch ook nergens tegen? Uw visie op spatschermen kunnen mij niets schelen. Dat u niet begrijpt hoe het werkt met aerosolen is allang duidelijk.
    Maar wat is uw obsessie met Rotterdam toch? Is daar in uw jeugdjaren iets misgegaan? Is daardoor de geestelijke ontwikkeling stil blijven staan?
    Ik raad u aan daar een apart topic over te starten. Wellicht dat er mensen zijn die u daarmee kunnen helpen. En dat dan ook WILLEN. Ik zal niet reageren in die draad, die zekerheid heeft u.

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • lid 24
    24 dagen geleden

    Dit heeft u prima verwoord, erg duidelijk, Louw, dank u wel, hopelijk wordt het door de dame begrepen die het over BlokkeerFriezen had.
    Tussen haakjes, wat zijn BlokkeerFriezen? Nooit van gehoord, hebben ze bij mij op school nooit uitgelegd, jammer, maar ja, misschien wel te begrijpen want ik woon in Rotterdam.
    Misschien nog een tip voor de bezorgde Nederlander, de lessen van Prof Piërre Capel, buitengewoon duidelijk en het zijn maar korte lessen, makkelijk te vinden op hetanderenieuws.nl

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    23 dagen geleden

    Lid24,
    Ter uwer informatie m.b.t. uw vraag: “Tussen haakjes, wat zijn BlokkeerFriezen? “.
    Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman van De Telegraaf, die over de rechtzaak op Twitter over berichtte in oktober 2018, duidde de 34 mensen die terechtstonden aan als ‘Blokkeerfriezen’.
    Blokkeerfriezen: geuzennaam voor iemand, m.n. een Fries, die door het OM wordt vervolgd omdat hij of zij door middel van een (illegale) wegblokkade protestacties tegen Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas, in 2017, heeft verhinderd.
    Bron: Taalbank 08.10.2018

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    23 dagen geleden

    Beste Lid24 en Trum,
    Superbitch heeft het juist verwoord wat BlokkeerFriezen inhoud, ik had het niet beter uit kunnen leggen. Alhoewel bij jullie twee is daar weinig voor nodig, over geestelijke ontwikkeling gesproken.
    Als je notabene tips gaat geven over zelfbenoemde Profs en-of zelfbenoemde dr´s zoals de heren Capel en Bosche die qua intelligentie op het zelfde niveau van Willem Engel zitten dan zet ik bij jullie geestelijke ontwikkeling zo mijn vraagtekens.
    Neen ik heb geen obsessie overgehouden aan Rotterdam of dat ik daar mijn IQ achter heb gelaten et cetera of dat mijn ontwikkeling daar is blijven steken. Kijk dat jullie je geen zorgen maken om dat griepje dat Covid heet dat nu volgens de WHO ruim 6 miljoen slachtoffers wereldwijd heeft en dat jullie vanwege je beperkte intelligentie alleen maar naar de makkelijk te lezen en begrijpen social media kijken moeten jullie zelf weten, maar een ding staat vast als ik een ongeluk krijg dan wordt ik geholpen evt met een infuus van een oud gevaccineerde covid patient want er is niks experimenteel aan dat vaccin.
    Hoe komen jullie nou daarbij, al jaren lang werden deze vaccins bestudeerd en werd er mee getest.
    ik ben goed beschermd met mijn extra 3 boosters , wat ik van jullie niet kan zeggen. Ik hoor je zeggen 3 boosters…….. ja voor jouw een vraag voor mijn een weet….. buitenlandse worden niet geregistreerd bij RIVM-GGD.
    Jullie zitten toch in een moeilijk pakket met dat blokken, want nog niet zo lang geleden, ja moeilijk he terugdenken met IQ wat onder je schoenmaat zit, maar dit terzijde.
    Nog niet zo lang geleden wilden ze alleen ongevaccineerden in lockdown gaan brengen of een hogere premie laten betalen bij weigering of een vaccinatieplicht instellen als de cijfers te hoog opliepen.
    Ik laat net als Lid 24 zien dat ik ook een doemscenario kan maken en dingen kan verkondigen die kant nog wal raken.
    Want het is toch wel een erg zwart scenario wat je voorschotelt voor mij Lid 24 en nog wel uit Rotterdam ook en ik kan jullie beide zeggen dat ik mij niet in de maling heb laten nemen door de Overheid- RIVM-GGD-Kabinet maar dat jullie je in de maling hebben laten nemen.
    Google maar Capel eens in of zoek de heer, is eigenlijk nog te veel eer voor dit figuur, Engel Willem op op de diverse websites . Groot geworden door zijn vader de Rotterdamse pandjesbaas en eigenaar van Fort Oranje. Had beter dansleraar tijdens de coronapandemie kunnen blijven dan de maatschappij met laaggeletterden op stang te jagen, hij schakelde toen het hem te heet werd ook nog een jurist in met een strafblad.
    Nou dan ben je toch in de maling genomen allebei Lid 24 en Trum…….. of niet hahahahhha ik heb echt met jullie te doen.
    Succes met de variant van Covid in het najaar.
    En waag het niet om mij tegen te houden bij de ingang van het ziekenhuis bij de triage-tent , want ik wordt wel geholpen en jullie niet want je had het kunnen weten
    Triage is voor degene die dit woord ook niet kennen
    Als je belt naar 112 dan krijg je een Triagist aan de lijn die uitmaakt of je ernstig oprecht klachten hebt om naar het ziekenhuis te mogen gaan.
    Deze triage draaiboeken liggen klaar bij een volgende pandemie zoals straks weer in najaar. Momenteel staat er globaal in dat 80 jarigen en risicopatienten niet meer geholpen mogen worden bij overvolle IC´s.
    Dit kan altijd nog veranderen…………………
    Ik zal geholpen worden en jullie blijven toch gewoon lekker thuis met je snotneus……hahahaha
    Sterkte ik heb echt met jullie te doen

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    23 dagen geleden

    Nu is het genoeg!
    Deze zotheid richt u aan Lid24 EN mij.
    U beticht mij van allerlei zaken die ik nergens geschreven heb! Dus over IQ gesproken.
    Ergo u spreekt MIJ aan op dingen die Lid24 geschreven heeft!
    Nogmaals: aerosolen waaien om een schermpje heen. Dat is alles wat ik gemeld heb.
    Waarvan u mij daarom allemaal beticht slaat als een tang op een varken.
    Loopt maar te blaten over Rotterdam en weet ik veel wat allemaal.
    Een welgemeend advies: U heeft hulp nodig. U bent paranoïde aan het worden.

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Bezorgde Nederlander
    21 dagen geleden

    Excusez le mot , maar jullie zitten wel op een lijn als ´blokkers´ daarom spreek ik u ook daarop aan.
    Maar ik merk het wel ik heb een gevoelige snaar geraakt en ja de waarheid mag nooit gezegd worden, blijkt ook nu weer.
    Als er iemand hulp nodig heeft dan zijn het de antivaxxers in Nederland , lees wereld, wel die allemaal paranoide zijn geworden voor dat ´´ónbekende ziekmakende vaccin´´ door figuren zoals , die Willem Engel, Capel en Bossche en de bijna uitgerangeerde Baudet, bijvoorbeeld met zijn zelfbenoemde bestseller ´ HET CORONA BEDROG`
    Vergeet niet in je achterhoofd ,dat jullie straks verantwoordelijk zijn, als straks de IC´s weer vol komen te liggen en er weer operaties worden uitgesteld en de zorg nog meer financieel in de problemen gaat komen.
    Its a bloody shame…………..
    Vriendelijk groetend en altijd in voor discussie BN-er

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    21 dagen geleden

    Waar schrijf IK in hemelsnaam dat IK tegen vaccinatie ben?
    Waar heb je het allemaal over?
    Je bent niet goed in je hoofd stuk stront!

    En ja ik tutoyeer omdat je het verstand van een 9 jarige hebt
    En nu moet je nokken met MIJ dingen verwijten omdat je paranoide bent.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Johanleonard
   25 dagen geleden

   Jammer van het verdwijnen van de spatschermen, een beetje knappe interieurbouwer (en die heeft AH wel) had met wat creativiteit de schermen best kunnen handhaven. De persoonlijke contacten zijn er niets minder om en voor de kassier is het wat gezonde afscheiding. Niks mis mee.

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Trum
    24 dagen geleden

    Zoals ik al eerder schreef heb ik begrepen (uit meerdere onderzoeken) dat een spatscherm niet werkt omdat de aerosolen er gewoon omheen waaien.
    Als ik uw tekst lees helpt het scherm wél richting de kassa-medewerker.
    Dit wil ik graag begrijpen, kunt u dat uitleggen?

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    23 dagen geleden

    @Johanleonard: Ik zou het op prijs stellen als u de eenrichting-bescherming van dat spatscherm even uitlegd.

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    23 dagen geleden

    Laatste d moet uiteraard een t zijn.
    Een edit knop zou errug practisch zijn.

    23 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    21 dagen geleden

    Aangezien er geen uitleg komt van Johanleonard gaan we er maar vanuit dat het “eenrichting verkeer van aerosolen” onzin is.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • FRATER
   23 dagen geleden

   Ik snap de bezorgdheid niet zo……

   Vóór corona hingen er nooit ergens spatschermen en was er nooit iemand die zich druk maakte over mogelijke risico’s van besmetting met een virus.
   terwijl er dagelijks wel honderden virussen om ons heen dwalen ; en dat is al generatie op generatie op generatie het geval.

   Als u zo bang bent om met welk virus dan ook besmet te raken, kunt u er zélf voor kiezen om daar beschermingsmaatregelen voor te nemen.

   U bent namelijk ZELF verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid; dat is níét de overheid en dat zijn níét uw mede landgenoten.

   Uiteraard mag u verwachten dat uw mede landgenoten enige mate van sociale normen en waarden bezitten en daar naar handelen. Maar min of meer ‘eisen’ dat anderen allerlei maatregelen nemen omdat U ergens bang voor bent gaat simpelweg te ver.

   Gezien uw angst voor besmetting ga ik ervan uit dat u zich wel heeft laten vaccineren en boosteren ….. dus vraag ik me af waarom u dan evengoed nog zo bang voor besmetting bent.

   Heeft u dan geen vertrouwen in de beschermende factor van de vaccinaties ?
   Zo niet ; dan vraag ik mij af waarom u de vaccinaties dan uberhaupt genomen heeft.

   Het menselijk eigen afweermechanisme, het eigen immuunsysteem is nog altijd de beste bescherming tegen welk virus dan ook en wanneer u verder gezond bent en leeft heeft u bij besmetting echt niet zo veel te vrezen.

   Ik denk dat door de vele media aandacht de angst er bij u heel diep ingevaren is …… en geloof me dat is riskanter dan een coronabesmetting want van angst en stress kun je tal van medische klachten krijgen waarvan diverse zelfs dodelijk kunnen zijn.

   Behoort u om medische redenen tot de hoog risicogroep dan loopt u meer risico, maar dat zou u óók lopen bij een ‘normale’ griepgolf, bij een buikvirus, een verkoudheidsvirus en noem alle virussen maar op.

   Er is een gezegde wat luidt: angst is een slechte raadgever…….
   En dat is een zeer terecht gezegde…..

   Durft u niet meer naar de supermarkt als er geen spatschermen hangen…….? Er zijn tal van supermarkten die de boodschappen aan huis bezorgen en anders zijn er vrijwilligersorganisaties genoeg waar mensen zijn die de boodschappen voor u kunnen en willen doen.

   Ik hoop voor u van harte dat u over uw angst heen zult kunnen stappen en weer gewoon durft te gaan leven……..Het leven is namelijk veel te mooi om uit angst voor een virus wat u misschien wel helemaal níét op zult lopen, niet meer van het leven te genieten.

   23 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   21 dagen geleden

   Hallo allen. Het plan was niet meer te reageren maar deze discussie is te triest voor woorden! We gaan elkaar hier “vangen” op woorden, typefouten, spelfouten, geboorteplaats enzovoort. Ik lees herhaaldelijk over “de waarheid” (wel/niet willen horen). Bedenk nu eens dat het UW waarheid is en niet DE waarheid. Daarin zit een behoorlijk verschil. Ik zie quotes die zo van “ongehoord Nederland” komen. Weer zo’n clubje dat van ons belastinggeld HUN waarheid wil verkondigen en mensen die een andere waarheid hebben ridiculiseren. “we geven meningen geen feiten” is de enige verdediging die ze dan hebben (komt uit de USA). We moeten de overheid wantrouwen met vaccinaties want… we kunnen ze ook niet vertrouwen met de toeslagen affaire (enzovoort). Zelden zo’n kromme redenatie gezien. Je mag (moet) altijd kritisch staan tegenover de overheid. Wel- of niet laten vaccineren of boosteren is een persoonlijke KEUZE. Elke keuze die je in het leven maakt heeft consequenties. Maak je de keuze te hard te rijden dan kan het gevolg zijn dat je een boete krijgt. Ik heb diep respect voor mensen die, bijvoorbeeld vanwege hun geloof, vaccinaties weigeren. Mijn reden daarvoor is is dat zij ook, zonder te klagen (!), de consequenties van hun beslissing dragen. Ze gaan niet andere mensen lastig vallen die wel een vaccinatie willen. Zij gaan niet test- en vaccinatiecentra belagen (m.u.v. Urk) . Wil je niet vaccineren of een coronabewijs halen dan is de consequentie dat je hier of daar niet binnen kunt. Dat wist je toen je de keuze maakte!!! Ga daar dan niet over lopen zieken maar draag de consequenties van de eerdere keuze OF laat je alsnog vaccineren. Wie A zegt hoeft geen B te zeggen. Hij/Zij kan ook toegeven dat A fout was! Over de spatschermen zijn ontzettend veel onderzoeken te vinden. Vervelende is dat die elkaar hier en daar tegenspreken. Daarnaast staan ze vol met “jargon”. Mensen pikken er dan uit wat hun te pas komt en ventileren dat als “de waarheid”. De rest moet dan “wakker worden”. Heeft u wel eens een dergelijk rapport gezien? Zelfs met een universitaire opleiding, niet in het betreffende vakgebied, kun je er echt niets over zeggen. De opmerking “IQ haalt de schoenmaat niet” is misschien overdreven maar je ziet wel waar de enorme bezuinigingen in de geestelijke gezondheid toe leiden. En daar laat ik het bij (ja echt).

   21 dagen geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    21 dagen geleden

    MaxPay,
    Ik ben het volledig met u eens.
    Op alle door u aangehaalde punten.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

   • Trum
    21 dagen geleden

    Het leek zo’n mooi neutraal standpunt. Tot deze zin:
    “Ik zie quotes die zo van “ongehoord Nederland” komen. Weer zo’n clubje dat van ons belastinggeld HUN waarheid wil verkondigen en mensen die een andere waarheid hebben ridiculiseren.”

    Hier doet u dus mee aan hetgeen u juist niet wil. U laat zich heel degenererend uit over ongehoord nederland. Wat zij dus melden is in uw ogen onzin. Die kant van het verhaal wilt u niet horen.

    Even voor de goede orde: ik heb sinds 2003 geen TV meer dus ik heb ongehoord nederland nog nooit gezien en heb er derhalve geen oordeel over.
    Overigens heb ik mijn TV toendertijd weggedaan omdat dat een aantal ‘clubjes’ van ons belastinggeld grote onzin vertonen en een mening proberen op te dringen.
    Vara en VPRO kan je niet bepaald neutraal noemen. En dat geld ook voor de overige zendgemachtigden.

    21 dagen geleden

    Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   19 dagen geleden

   De topicstarter heeft het over een specifiek soort spatscherm dat gebruikt wordt t.w.;
   Een spatscherm, ook wel kuchscherm of hygiënescherm, is een doorzichtige plaat ter preventie van direct contact tussen personen. Zulke schermen zijn vaak gemaakt van polymethylmethacrylaat, maar ook polycarbonaat wordt gebruikt. Tijdens de coronacrisis werden dit soort spatschermen op tal val plekken gebruikt, waaronder ziekenhuizen, supermarkten, apotheken en het openbaar vervoer en wordt nog steeds heel veel toegepast.

   We kennen ook het ‘gelaatspatscherm’, dat is heel wat anders dan topicstarter bedoelt.
   Dit scherm sluit niet goed aan op het gezicht, houdt wel grote druppels tegen als je hoest en niest en, volgens het RIVM, is mogelijk minder efficiënt in situaties waar virusdeeltjes vanuit verschillende richtingen kunnen komen.

   Ik heb bij dit topic geen enkele link naar (een recent)gepubliceerd onderzoek gezien v.w.b. het spatscherm (gebruikt in o.m. ziekenhuizen, supermarkten, apotheken en het openbaar vervoer ) of v.w.b. gelaatspatscherm.

   Wel heel veel beweringen zonder bewijs verkregen uit wetenschappelijk onderzoek……..

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   15 dagen geleden

   Ik begrijp het gevoel van topicstarter nog meer nu alhier dit onderwerp vandaag (29 juli) is gepubliceerd:

   Nieuwe vaccinatieronde corona vanaf half september

   15 dagen geleden

   Geef een reactie