RegisterenInloggen
Tannie2605
Tannie2605
meer dan een maand geleden

verkeersboete Italië

meer dan een maand geleden

Ik heb via het NIB een incassobrief gekregen voor een verkeersovertreding uit 20189. Dit bericht is het eerste bericht welke ik heb ontvangen van deze verkeersovertreding. Het NIB zegt dat het bericht destijds aangetekend is verstuurd en ik bericht zou hebben ontvangen het aangetekende stuk af te moeten halen ergens in Den Haag. Ook daarvan heb ik nooit eerder bericht ontvangen. Kan NIB mij dwingen de betaling (met bijkomende kosten) te voldoen. Ik verneem van diverse mensen dat alleen het CJIB gerechtigd is een buitenlandse betaling te vorderen. Klopt dat? Als we een overtreding hebben begaan prima, maar ik kan geen aangetekende stukken afhalen waarvan ik nooit eerder bericht heb ontvangen.

  • Trum
   meer dan een maand geleden

   Helaas ik heb geen antwoorden, maar ik zou deze vraag voorleggen aan de ANWB. Moet uiiteraard wel lid zijn daarvan. Andere optie is de rechtsbijstand van uw autoverzekering, als u die heeft en het uiteraard geen huurauto betreft.

   Wat betreft die aangetekende die u moest afhalen ‘ergens in Den Haag’.
   Een aangetekende(!) wordt naar uw huisadres gezonden en als u niet thuis bent krijgt u van de post een briefje in de bus om het af te halen bij een postkantoor(of wat daarvoor doorgaat tegenwoordig) bij u in de buurt. Post stuurt ook nog een herinnering. Dus als u dat nooit gehad heeft zou ik maar eens bewijzen opvragen bij dat NIB dat het verzonden is.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Veel voorkomend probleem dat al heel wat jaren hier op het forum komt.
   Wellicht heeft u hier wat aan:

   Moet ik een boete uit het buitenland betalen?


   V.w.b. een aangetekend schrijven: er moet een verzendbewijs zijn dat zij u moeten kunnen overleggen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie