Registeren Inloggen

COLUMN: Om getikt van te worden, die elektrische auto van mij

Elles de Bruin kocht een elektrische auto toen ze schrok van een wel heel warme februari. Ze dacht goed en vooral goedkoop bezig te zijn. Maar nu heeft haar auto een tic.

Elektrisch rijden goedkoop?

“Vorig jaar kocht ik een elektrische auto. Mijn oude auto was overleden en zeker toen het in februari al bijna 20 graden was, wilde ik een duurzame keuze maken. Bovendien waren er in 2019 nog aantrekkelijke belastingmaatregelen voor de aanschaf van een elektrische auto. De verkoper deed zijn werk goed en hield mij een toekomst voor zonder prijzige benzine en zonder dure reparaties. Een elektrische auto heeft weinig mechanische onderdelen en daardoor lage onderhoudskosten.

Hij krijgt een tik

So far, so good. Maar al snel na aankoop bleek dat mijn auto een rare tik heeft. Of moet ik zeggen tic… Ik probeerde het te negeren, maar toen ik me realiseerde dat ik voor het eerst in mijn leven een nieuwe auto had gekocht, waar nu dus wat mee was, leek het mij beter om terug te gaan naar de dealer. Inmiddels is dat 6 weken geleden. Ze hebben zich bij de dealer weken het hoofd gebroken over waar de tik vandaan komt. Het laatste bericht was een sensor in het rempedaal. Ik kreeg een verheugde monteur aan de lijn, die dacht dat het lek boven was. De dag erna belde hij beteuterd op dat de tik weer terug was. Inmiddels was duidelijk dat er meer eigenaren van auto’s van hetzelfde merk met dit euvel bij de garage aanklopten. Het laatste bericht is dat het om een iBooster gaat, die nu besteld is bij fabrikant Bosch. En wanneer die het onderdeel levert weet vooralsnog niemand. En ik? Ik rij in een leenauto, een elektrische, dat dan weer wel. Vooralsnog zonder tik, eh… tic.

Wat is uw ervaring?

Heeft u ook weleens problemen met de dealer, laat het weten op op ons forum.”

Geef een reactie