Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Ga ik eens met de trein…

Elles de Bruin schrijft iedere 2 weken een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over haar, minder prettige, ervaring met de trein.

Reizen met de trein

Onlangs nam ik de trein naar Hilversum omdat ik in de spits zou reizen en bang was dat ik in de file zou komen. Bovendien ben ik een fan van de trein, ik kan onderweg lekker werken en af en toe een beetje soezen met de zon op mijn gezicht. Maar ik kwam van een koude kermis thuis. Het eerste deel van de reis verliep soepel, maar bij het overstappen in Utrecht begonnen de problemen.

Trein heeft vertraging

Ik zat met mijn laptop geïnstalleerd, toen er een man in een gele jas riep dat we deze wagon moesten verlaten en naar het voorste treinstel moesten gaan. Toen ik vervolgens daar geïnstalleerd zat, kwam wederom dezelfde man vertellen dat deze trein als gevolg van een technische storing niet zou rijden. De hele meute begaf zich steunend en morrend naar een ander perron waar een andere trein klaarstond. Deze bomvolle trein vertrok 10 minuten te laat, waardoor ik de aansluitende trein in Hilversum miste. Uiteindelijk deed ik er bijna een uur langer over om op mijn werk te komen.

Problemen bij NS

Ik weet dat de NS, als gevolg van onder meer ziekteverzuim, kampt met een tekort aan personeel. Als gevolg van agressie tegen NS’ers willen mensen hier niet werken en dat snap ik. Bovendien reizen nog steeds veel minder mensen met de trein dan vóór corona, waardoor het bedrijf moeite heeft overeind te blijven. De nieuwe topman Wouter Koolmees gaf eind vorige maand toe dat de NS de reizigers te kort heeft gedaan. Ik begrijp nu wat hij bedoelt!

Overvolle treinen: het is weer raak op het spoor

 

(Bron: MAX Magazine, p.40. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Ik weet niet anders dan dat de NS te kampen had/heeft met vertragingen dat was ook al ver voor corona zo’n 25 jr geleden al en dat zal ook niet veranderen (gewoon dag eerder van huis gaan en als je geluk hebt ben je wel op tijd) .