Registeren Inloggen

Elles vlogt: Gestrand met een lege accu, jerrycan stroom halen?

Normaal zou de wegenwacht een jerrycan benzine langsbrengen. Maar met een elektrische auto gaat dat niet. Elles staat met een lege accu langs de weg, en vraagt zich af hoe ze dit nu weer oplost.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Op het randje

“Sinds een jaar rijd ik naar volle tevredenheid in een elektrische auto. Hij zoeft geruisloos over de weg. Maar vorige week ben ik met de auto gestrand. De accu was leeg. Toegegeven, toen ik vanuit Hilversum vertrok en zag dat ik nog zo’n 95 kilometer kon rijden, nam ik wel een risico, omdat de weg naar huis 72 kilometer was. Met een elektrische auto weet je nooit precies wat je verbruikt, omdat je bijvoorbeeld de radio en verwarming aan hebt en dat kost stroom.

2 kilometer voor de finish

Zonder radio en verwarming reed ik naar huis, de tellerstand tot de lege accu met zweethanden gadeslaand. En toen sloeg het noodlot toe, een wegomlegging op de A12, vlak voordat ik thuis was. Help, nu moest ik nog meer kilometers afleggen. Op mijn dashboard begonnen allerlei rode lampjes te knipperen, ik hield mijn adem in. En ja hoor, twee kilometer vanaf mijn huis was de accu toch echt helemaal leeg en kwam ik tot stilstand.

Acculesje

De ANWB was mijn reddende engel. De speciale auto met oplader die ze tegenwoordig beschikbaar hebben voor lege elektrische auto’s, was al naar een ander pechgeval. Omdat slepen met een elektrische auto niet kan – dat is slecht voor de batterij -werd er een grote vrachtwagen gestuurd. De medewerker van de ANWB liet nog weten dat ze steeds vaker meldingen krijgen van lege elektrische auto’s en dat ze bezig zijn om meerdere auto’s op de weg te krijgen die lege accu’s kunnen opladen. Nadat mijn auto op de oplader was getakeld, brachten de ANWB me netjes naar een oplaadpaal in de buurt van mijn huis. Dit was eens maar nooit meer. Ik heb mijn acculesje geleerd.

Geef een reactie