Registeren Inloggen

Extreme prijsverschillen in fietsverzekeringen

De premies voor fietsverzekeringen verschillen enorm in prijs. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Bond vergelijkt acht verzekeraars met elkaar. De ene verzekering is soms zes keer zo duur als de andere.

Onder andere woonplaats en leeftijd zijn van invloed op de hoogte van de premie. Jongeren betalen meer dan ouderen en stadsbewoners betalen meer dan dorpsbewoners voor hun fietsverzekering.

Driemaal zoveel

Een 40-jarige Rotterdammer die zijn e-bike van €2500 wil verzekeren, betaalt bij Allianz €74 per jaar voor een doorlopende verzekering. Enra Optimaal vraagt voor diezelfde verzekering bijna 3 keer zoveel: €210. Interpolis maakt het helemaal bont door ruim 6 keer zoveel te rekenen: €459 per jaar. Dit blijkt uit de test van de Consumentenbond.

Stad en dorp

Woont de eerder genoemde 40-jarige niet in Rotterdam, maar in Ootmarsum, dan rekent Interpolis 80% minder: €94. Bij andere verzekeraars is het verschil tussen stad en dorp minder groot. Zo betalen verzekerden bij Allianz in Ootmarsum 23% minder en bij ANWB slechts 14% minder.

Goedkoopste

Over het geheel gezien is Allianz Global Assistance de goedkoopste op het gebied van fietsverzekeringen. Kingpolis en Univé zijn iets duurder maar hebben betere voorwaarden. De Consumentenbond adviseert om niet zomaar een verzekering via de dealer af te sluiten. ‘Ga eerst op onderzoek uit. Sluit daarna pas de beste verzekering af.’

Geef een reactie