Registeren Inloggen

Gestrand in buitenland? Nieuwe website biedt hulp

Op dit moment zitten duizenden Nederlanders vast in het buitenland, vanwege corona. De reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid zijn daarom een platform gestart. Speciaal om gestrande Nederlandse reizigers te helpen. Het resultaat: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.

Vast in het buitenland

Vanwege de coronacrisis willen veel Nederlandse reizigers naar huis. Maar dat gaat zo makkelijk nog niet. Vliegmaatschappijen cancelen vluchten. Daardoor zitten vakantiegangers vast in het buitenland. Mensen die een pakketreis hebben geboekt, kunnen aankloppen bij de reisorganisatie. Zij zorgen ervoor dat deze groep mensen weer thuis komt. Maar personen die een los vliegticket hebben geboekt, hebben deze ‘luxe’ niet. Zij staan er vrijwel alleen voor. En zitten vast in het buitenland.

Wat u kunt doen

Zit u vast in het buitenland? Ga dan naar de website: bijzonderebijstandbuitenland.nl. Iedereen die gestrand is, kan zich aanmelden. Hier kunt u zich registreren. Daarna wordt het  proces van repatriëring door Nederlandse alarmcentrales in gang gezet. Zit u vast in het buitenland en heeft u zich al bij op een andere manier bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld? Meldt u dan ook aan via bijzonderbijstandbuitenland.nl. De betrokken partijen doen er alles aan om de gestrande reizigers zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Lukt dit op korte termijn niet? Dan zoekt de alarmcentrale samen met de gedupeerde naar een veilig onderkomen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het online registratieformulier? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar +31 247 247 247. Houd er rekening mee dat het momenteel door de omstandigheden druk is. Hierdoor wordt u  misschien niet direct geholpen.  Heeft u nog vragen? Lees de veelgestelde vragen over hulp bij terugkeer naar Nederland. 

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie