RegisterenInloggen

In het buitenland met elektrische auto rijden is een bezoeking

Elles de Bruin rijdt graag in haar elektrische auto. In Nederland tenminste. Want als ze naar Engeland gaat, blijkt het volladen van de accu een ingewikkelde zaak.

Van laadpaal naar laadpaal

Ik ben een enthousiast rijder van een elektrische auto, totdat ik onlangs naar Engeland ging om mijn dochter op te halen die daar een opleiding had gedaan. Van tevoren had ik een app gedownload, waarop alle laadpalen stonden. Zo konden we van laadpaal naar laadpaal rijden; dat was althans het plan. De accu was vol toen we vertrokken en in ons geval kun je er dan 280 kilometer mee rijden.

Zoeken naar de snellader

Toen de ‘batterij’ zo’n vijftig kilometer aangaf, gingen we op zoek een snellader. En dat viel niet mee. Het is namelijk nogal zoeken voordat je de betreffende laadpaal hebt gevonden. Veelal wordt het slecht aangegeven en moet je bij de balie van de benzinepomp vragen waar de snelladers staan. Soms is de laadpaal weggestopt op een industrieterrein of verdekt opgesteld bij een hotel.

Laders verschillen

Tweede handicap is dat er elke keer andere laders zijn, met andere gebruiksaanwijzingen. Sommige opladers werkten niet; het is om moedeloos van te worden. Zolang veel elektrische auto’s een beperkte actieradius hebben, is langere reizen maken een hoop gedoe. Ik geloof ik in de toekomst van elektrisch rijden. Maar aan de infrastructuur moet, zeker in het buitenland, nog een hoop worden verbeterd!

Geef een antwoord

Reactie

 1. Wat zal het millieu erop vooruit gaan als we overal laadpalen aanleggen. Enig idee hoeveel fossiele brandstof verstookt wordt met het aanleggen? Transport, graven, produceren van de spullen enz enz.
  Laten we nu eerst eens een knappe manier vinden om elektra op te wekken, want dat is er nog steeds niet.
  En is het echt nodig om helemaal naar Engeland te rijden om iemand op te halen?
  Er rijden vast wel treinen en bussen op dat traject. Die rijden toch. Als we dan (al dan niet met excuus voor een zinloos artikel) zelf met de elektrische auto naast het openbaar vervoer gaan rijden is er geen voordeel.
  Oh en ik zit nog op een link te wachten naar een Noorse test.
  Wordt naar een Noorse test verwezen in dit artikel:
  https://www.maxmeldpunt.nl/gezondheid/uitstoot-houtkachels-blijkt-veel-hoger-dan-testen-aangeven/