Registeren Inloggen

Invalideparkeerplaats bezet door andere auto

Fons en Thea hebben een persoonlijke invalidenparkeerplaats omdat Fons niet goed kan lopen. Maar vaak parkeren anderen op hun plek. De gemeente sleept die auto’s niet weg, waardoor Fons en Thea niet kunnen parkeren. MAX Ombudsman Rogier de Haan gaat op zoek naar een oplossing.

Bekeurd

Fons en Thea Verhoeven hebben voor de deur een parkeerplek op kenteken. Omdat meneer Verhoeven vanwege een slechte gezondheid niet ver kan lopen. Daarom betalen zij de gemeente 550 euro voor de parkeerplaats. Maar op hun plek parkeert regelmatig een andere auto. Daardoor moet het stel, om te parkeren, ver lopen èn parkeergeld betalen. Parkeerbeheer geeft wel bekeuringen aan deze foutparkeerders, maar sleept hun auto niet weg. MAX Ombudsman Rogier de Haan gaat in gesprek met de gemeente om dit probleem op te lossen.

Regels invalidenparkeerplaats

Wat zijn precies de regels rond invalideparkeerplaatsen? Mag u er bijvoorbeeld wel iemand uit laten stappen, of heel kort parkeren terwijl u een kopje koffie haalt? We zetten de regels op een rij.

Geef een reactie

Reacties (3)

    In Amerika worden bij invalide parkeerplaatsen ook borden geplaatst waarop staat wat de boete bedraagt als je daar zonder kaart parkeert. En die is daar flink hoog. M.i schrikt dat ook wel af.

    Ik zou een sleepdienst bellen om de verkeerd geparkeerde auto weg te laten halen op kosten foutparkeerder. Ook een manier is om de foutparkeerder te blokkeren met obstakels (auto’s) en hem pas “vrij” te geven als de gemaakte extra kosten zijn vergoed.

    In de uitzending van afgelopen vrijdag 1 november werd gemeld dat de gemeente het echtpaar tegemoet was gekomen door een kruis op de parkeerplaats te zetten. Volgens mij mag er dan helemaal niemand meer staan en kan men daar zelfs voor bekeurd worden! Een kruis betekent: niet parkeren, zelfs als je ergens een kruis op je eigen terrein zet, mag daar niemand parkeren.