Registeren Inloggen

NS gaat inchecken met betaalpassen testen

Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. NS wil dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

OVpay

In 2019 heeft NS tussen Leiden en Den Haag al kleinschalig getest met OVpay, zoals het nieuwe systeem gaat heten. Nu zoekt de spoorwegmaatschappij een grotere groep mensen die door het hele land kunnen reizen. Vanaf vrijdag worden klanten via de mail benaderd om mee te doen, maar komende week gaan NS-medewerkers ook op de stations Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Delft zelf mensen uitnodigen voor de proef. Om reizigers over te halen mogen zij in de eerste klas reizen voor de prijs van de tweede klas.

Iedereen met betaalpas inchecken

Vorige week maakte de beheerder van OVpay bekend dat de invoering van het systeem zeker een half jaar vertraging heeft opgelopen. Oorspronkelijk zou iedereen deze zomer al met een betaalpas moeten kunnen inchecken, maar dat is niet gehaald. Het is de bedoeling dat het systeem niet alleen in treinen, maar in het hele openbaar vervoer wordt gebruikt. Op de stations zijn alle incheckpalen voorzien van nieuwe kaartlezers en afbeeldingen van ov-chipkaarten en het contactlozebetaallogo.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Eindelijk!!
    Het gezeur over dat je dan te volgen bent, slaat nergens op.
    Je bent te volgen met:
    Navigatie, pinpas, parkeer-app en je mobiel.

    Wij hebben een voordeeluren abonnement waardoor we 40% korting krijgen op onze reizen. We reizen bovendien 1e klas en zijn 65+ .Hoe worden al deze gegevens strakjes ‘gelezen’ als we met onze pinpas gaan betalen?