Registeren Inloggen

Voorkom dat dieven benzine uit uw auto stelen

Je stapt in de auto en wil hem starten, maar dat gaat niet. Verbaasd kijk je naar het dashboard. Je zou toch zweren dat je een volle tank had? Maar nee hoor, de tank blijkt leeg. Het gebeurt regelmatig: dieven stelen benzine uit de tank.

Hoe kan dat nou?

Hoe kunnen dieven benzine stelen uit uw auto? De meest gebruikte methode is volgens Wim Hoonhout, coördinator communicatie politie eenheid Midden Nederland, via een slang die ze in de vulopening van de tank steken. Zo kan de benzine eruit lopen en kunnen zij dit opvangen in bijvoorbeeld een jerrycan.

Benzineprijzen omhoog

Het stelen van benzine bij auto’s komt gelukkig niet heel vaak voor volgens Hoonhout. Wel geeft hij aan dat er wellicht door stijging van benzineprijzen een verhoging van diefstal kan optreden. Maar, het stelen van benzine is niets nieuws. Volgens de coördinator is dit ”een fenomeen dat er al net zolang is als dat er auto’s rijden”.

Andere voertuigen

Niet alleen bij auto’s wordt benzine gestolen. Dit kan ook bij bouwvoertuigen, scooters en boten voorkomen. Maar volgens Hoonhout wordt dat maar weinig gedaan. En als dat al wordt gedaan, is het bij boten vooral in de zomermaanden.

Gevaarlijk

Naast dat het stelen van benzine erg vervelend is en geld kost, kan het ook gevaarlijk zijn voor auto-eigenaren. Namelijk als u niet direct opmerkt dat de tank bijna leeg is. Wanneer er nog een beetje inzit, kunt u wel rijden maar houdt de auto er na een tijdje ineens mee op. Dit kan ernstige gevolgen hebben als u op een drukke weg rijdt. Check daarom altijd goed uw tankinhoud voordat u wegrijdt van huis.

Hoe kunt u dit tegengaan?

Er is helaas niet veel wat u kunt doen om het stelen van benzine tegen te gaan. Maar er is wel een tip die Hoonhout kan meegeven: het gebruiken van een afsluitbare tankdop. Dit is een afzonderlijke tankdop die u kunt vergrendelen. Daarnaast is het altijd slim om op te letten of er geen vreemde auto’s door de wijk rijden. En als het kan, parkeer de auto dan dicht bij huis en op een goed verlichte plek.

Geef een reactie

Reactie

  Clikbait titel: Voorkom dat dieven benzine uit uw auto stelen

  Maar uit het artikel blijkt dat het niet of nauwelijks te voorkomen is.
  Die tankdop ia sowieso een lachertje. Die ligt er ook zo af.
  Maar het is weer duidelijk: meneer de politieagent schuift de boel weer af op de burger.
  Opletten of er geen vreemde auto’s door de wijk tijden. Meneer de agent woont zeker op Urk? En de auto dicht bij huis parkeren. Wat denkt dat figuur, dat mensen voor de lol 2 straten verderop parkeren? We zijn al blij als we überhaupt een plekkie gevonden hebben in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag enz.
  Enne als ik nachtdienst heb moet ik dan een rondje rijden en dicht bij mijn huis parkeren en dan lopend naar mijn werk gaan?
  Misschien is het een idee zijn als de politie wat meer ging surveilleren, en niet hun kop omdraaien als ze narigheid zien, maar ingrijpen en niet te lui zijn om een proces verbaal te schrijven.