Registeren Inloggen

Wat is de beste plek om vliegtickets te kopen?

Wilt u gaan vliegen dan kunt u online bij verschillende aanbieders vliegtickets kopen. Dit kan direct bij de luchtvaartmaatschappij, via een vergelijkingssite of via een reisbureau. In dit artikel leest u waar u het beste vliegtickets kunt boeken.

Ticketbroker

Op internet zijn talloze aanbieders actief gespecialiseerd in de verkoop van vliegtickets. Ook wel ticketbrokers of ticket agents genoemd. Deze websites vergelijken de tarieven van luchtvaartmaatschappijen. Het boeken van een vliegticket via een ticketbroker pakt vaak voordeliger uit dan een boeking via de luchtvaartmaatschappij zelf. Maar dat hoeft niet altijd beter te zijn.

Reisbemiddelaar

Boekt u online een ticket bij ticketbrokers als Supersaver.nl en Vliegtickets.nl dan heeft u vaak een overeenkomst met een reisbemiddelaar, een tussenpersoon. De aanbieder koopt voor u het ticket bij de desbetreffende vliegmaatschappij en zorgt dat uw geld bij de vliegmaatschappij terecht komt. Het feit dat u geld over heeft gemaakt aan de ticketbroker betekent niet dat dit bedrijf verantwoordelijk is voor uw ticket.

Verantwoordelijkheid

Ticketbrokers zijn niet aansprakelijk voor de juiste uitvoering van de vlucht. Daarvoor moet u bij de vliegmaatschappij zijn. Annuleert u de vlucht, dan moet u bij de vliegmaatschappij uw geld terugvragen. De vliegmaatschappij maakt uw geld over aan de ticketbroker. En deze moet het weer op uw bankrekening storten. Heeft u uw naam verkeerd doorgegeven en wilt u de naam op het ticket wijzigen dan kan het zijn dat de bemiddelaar u verwijst naar de voorwaarden van de vliegmaatschappij. En dat mag!

Controleer welk bedrijf achter de site zit

Boekt u bij een website met de exstentie ‘.nl’  dan betekent dit niet automatisch dat u bij een Nederlands bedrijf boekt. De website Supersaver.nl is bijvoorbeeld van een Zweeds bedrijf. Het telefoonnummer van de klantenservice mag dan wel het kengetal 020 (Amsterdam) hebben, in werkelijkheid wordt u doorverbonden met een callcenter in het buitenland waar men alleen Engels spreekt. Dit kan erg onhandig zijn als u een probleem met uw ticket heeft. Check dus vooraf met wie u zaken doet.

Direct bij de luchtvaartmaatschappij

Is de prijs van het ticket bij de ticketbroker even duur als via de website van een luchtvaartmaatschappij, koop het ticket dan bij de luchtvaartmaatschappij. Bij problemen kunt u direct contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij zonder dat u afhankelijk bent van de tussenpersoon. Er zijn Nederlandse ticketbrokers zoals World Ticket Center of Vliegtickets.nl die aangesloten zijn bij de ANVR en SGR. Dat geeft geen garantie als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat. Maar deze aanbieders bieden voor een klein bedrag vaak wel een vliegticketverzekering of vliegticketgarantie aan. In het geval van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij heeft u dan recht op een bepaald bedrag.

Geef een reactie