Registeren Inloggen

Opvallende meldingen: Zonder service abonnement maakt verhuurder geen raam, ruim 2100 euro administratiekosten bij Nationale Nederlanden om pensioen uit te laten betalen, nep brief van ABN AMRO

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Deze week krijgen we onder andere bericht van een stel dat al een tijdje last heeft van een klemmend raam. Maar hun verhuurder wil dit niet oplossen. Want ze hebben geen service abonnement afgesloten. Staat de verhuurder in zijn recht?

Ruim 2100 euro administratiekosten bij Nationale Nederlanden

Mevrouw Houben heeft een pensioenkapitaal opgebouwd bij Nationale Nederlanden. Volgende maand mag ze met pensioen. Daarom vroeg ze een offerte aan. Maar wat blijkt? Om het geld maandelijks uit te laten betalen, rekent Nationale Nederland maar liefst 2154 euro aan administratiekosten. Een flink bedrag. Mag dat wel?

Neppe brief van ABN AMRO

Tot slot meldt een meneer ons dat hij een brief zou hebben gekregen van ABN AMRO. Hierin staat dat hij zijn pinpas moet laten vervangen. De instructies? Pinpas doorknippen en zijn pincode opsturen. Hier klopt natuurlijk niets van. Let daarom goed op: de bank vraagt u nooit om uw pinpas op te sturen. Twijfelt u? Bel de bank!

Bekijk hier de hele uitzending van Meldpunt van 24 mei 2024.

(Foto: MAX)

Geef een reactie