Registeren Inloggen

COLUMN: Het nieuwe eetgeloof van Elles is duur

Elles heeft met regelmaat een nieuw idee over hoe ze moet eten. Want met haar gewicht is ze vaak in gevecht. De grote vijand in haar nieuwste dieet: suiker.

“De diëten die ik heb gevolgd in mijn leven zijn niet meer op twee handen te tellen: Weight Watchers, puntendieet, voedselzandloper, Sonja Bakker, Montignac, Dokter Frank… Ik zal er nog wel een paar over het hoofd zien. Resultaat: heel veel kilo’s afvallen en er uiteindelijk altijd weer iets meer bijkomen. Terwijl ik toch drie keer in de week naar de sportschool ga. Twee jaar geleden heb ik besloten om de rest van mijn leven niet meer op een weegschaal te staan. De spiegel en mijn kleding tonen onmiskenbaar de waarheid. Ik weet zonder weegschaal heel goed of ik ben aangekomen of afgevallen.

Sinds drie weken heb ik weer een nieuw geloof: ik eet zo veel mogelijk suikervrij. Want minder suiker betekent dat het lichaam minder insuline aanmaakt en de motor niet op snelle suikers draait, maar op je vet. Geen koek, snoep, frisdrank en chips, dat is helder. Maar ook geen pasta, rijst, brood en aardappelen; want daar zit ook veel suiker in. Eiwitten kunnen wel. Ik mag vis, vlees, eieren en kaas.

Inmiddels maak ik zelf crackers met allerlei onduidelijke soorten meel uit een veel te prijzige reformwinkel. Jammer toch dat gezond voor de consument nog steeds vaak gelijk staat aan duur. Over de hele linie eet ik zeer smakelijk. Wel maar drie keer per dag en helemaal niets tussendoor. Ik ben nu een week of drie bezig, het lijkt erop alsof mijn broek wijder gaat zitten. Ik voel me in ieder geval een stuk fitter. Ik houd u via onze kanalen op de hoogte!”

Geef een reactie