Registeren Inloggen

Deze spellen vliegen de winkel uit tijdens corona

“We hebben acht keer zoveel puzzels verkocht als normaal”, vertelt Sabine Winter van Intertoys. Want Nederland grijpt tijdens de quarantaine massaal naar de spelletjes. Een van de populairste spellen van dit moment? “Dat is ‘Pandemic’, een bordspel over een pandemie, zoals corona.”

Dobbelspellen

Jasper de Lange werkt in de spelletjeswinkel Subcultures in Utrecht. De spelletjes zijn niet aan te slepen tijdens corona. Er is veel vraag naar spelletjes voor twee personen. ‘Yahtzee is een spel dat u nu goed kunt spelen met z’n tweeën’, vertelt de Lange. Als u een beetje handig bent met videobellen, kunt u het zelfs met meerdere personen tegelijk doen. Dan moet één iemand de dobbelstenen gooien en de rest schrijft mee op een blaadje. Ook ‘Qwixx’ is een populair dobbelspel. Het is erg simpel en er zit ook iets van tactiek in.

Puzzelen

Daarnaast zijn veel mensen aan het puzzelen geslagen. Dit merkt ook de puzzelwinkel Jan van Haasteren. ‘Wat wij de laatste weken meemaken, is uitzonderlijk. De omzet gaat door het plafond, en is drie tot vier keer hoger dan normaal’, vertelt René van der Zwet, verkoper bij JVH, in een artikel van RTLZ. Ook de Intertoys laat aan ons weten: ‘We hebben acht keer zoveel puzzels verkocht als normaal, het is opmerkelijk dat die het zo goed doen’ vertelt Sabine Winter.

Drukte

Hoewel het drukker is dan normaal, lijken de spellenwinkels de drukte goed aan te kunnen: ‘We kunnen goed omschakelen naar een drukke periode. Dat doen we met sinterklaas en kerst ook’, vertelt Sabine Winter van Intertoys. ‘Iedereen is nu op zoek: hoe entertain ik mijn gezin en hoe kom ik de dagen door?’

Populaire (bord)spellen

De meest populaire bordspellen zijn op dit moment: Ticket to Ride, Code Names en ironisch genoeg: Pandemic. (Engels voor: pandemie)  ‘Het is grappig dat Pandemic nu populair is terwijl we middenin een pandemie zitten. Het is een heel actueel en geschikt spel om te spelen omdat het een goede puzzel is voor thuis en het kan ook online’ vertelt Jasper de Lange. Op de doos staat 2 tot 4 spelers, maar u kunt het ook goed alleen spelen.

Spelletjes met videobellen

Niet alle spelletjes zijn geschikt voor videobellen. Zo hebben sommige spelletjes ‘geheimen’ zoals een hand met kaarten die je verborgen houdt voor je tegenstanders. Of wanneer u iets aan een medespeler moet geven. Gelukkig kan het voor sommige spellen wel. In dit artikel vertelt Nico Looij hoe hij dat aanpakt met bridgen. ‘Tot onze eigen verbazing werkt het boven verwachting. Het is net als gewoon bridgen, maar wel wat hilarisch door het gepruts. Het werkt zo goed dat we overwegen om ook met een ander stel uit de buurt via dit trucje te gaan bridgen. Want dit kan elk moment van de dag. Lekker handig: we zitten toch thuis.’

Geef een reactie