Registeren Inloggen

Deze uitzendingen gaan we maken, geeft u uw mening?

Half september is Meldpunt weer op tv. De redactie is al druk bezig om mooie uitzendingen voor te bereiden. Maar dat kunnen we niet zonder onze volgers. Geef uw mening, vertel uw verhaal, of doe een melding over de wachtlijsten bij het CBR, internetveiligheid, of de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Schaf seniorenkeuring CBR af

Meldpunt krijgt heel veel meldingen over lange wachtlijsten bij het CBR en gezondheidsverklaringen die kwijtraken. Wij willen hier dit seizoen aandacht aan besteden. Op ons forum openen we een topic waarin u al uw ervaringen en meningen over het CBR kwijt kunt. Wij volgen dit, en zullen ook experts vragen om in dit topic te reageren met advies.

We beginnen met een stelling. In Nederland moet iedereen op zijn 75e verplicht een rijbewijskeuring ondergaan. Het CBR kan het verwerken van de gezondheidsverklaringen die ouderen aan moeten leveren bij het verlengen van het rijbewijs, niet aan. Hierdoor verloopt het rijbewijs en mogen veel ouderen de weg niet meer op. Andere landen doen dit heel anders. In het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, België  is er geen seniorenkeuring, maar een meldplicht voor de burger of behandelend (huis)arts. En ook in Denemarken is de seniorenkeuring afgeschaft. Onze stelling: De seniorenkeuring moet worden afgeschaft, ouderen moeten zelf melden als autorijden niet verantwoord is. Wat is uw mening?

Bent u veilig op internet?

Internet is groot deel van ons dagelijks leven, het levert veel gemak op. Ook brengt het digitale tijdperk nieuwe uitdagingen met zich mee. Tegenwoordig hebben we voor bijna alles een wachtwoord nodig, het is lastig om die allemaal te onthouden. Is één van uw wachtwoorden: 1234, qwerty of welkom123? Dan bent u niet de enige! Deze wachtwoorden staan namelijk in het rijtje meest voorkomende wachtwoorden. Internetcriminelen kunnen deze wachtwoorden makkelijk kraken. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om uzelf daar tegen te beschermen.

In een van onze uitzendingen besteden we aandacht aan dit onderwerp. We zoeken verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) met internetcriminaliteit. Bent u wel eens gehackt, heeft u last gehad van phishing of heeft u te maken gehad met online identiteitsfraude? Mail uw verhaal naar: meldpunt@omroepmax.nl

Arbeidsongeschiktheidsverzekering en verhoogde pensioenleeftijd

De AOW-leeftijd is verhoogd tot 67 jaar, maar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen lopen vaak maar tot 65 jaar. Mensen die ziek zijn geworden moeten daardoor soms 2 jaar overbruggen zonder hun verzekeringsuitkering. Meldpunt is op zoek naar verhalen van deze mensen. Bijvoorbeeld als uw inkomen sterk is gedaald en u maatregelen moest treffen om dit ‘inkomensgat’ op te vangen. Voor mensen in zware beroepen is het probleem nog groter, zij konden hun arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak maar afsluiten tot maximaal 60 jaar. Deel uw mening of verhaal over dit ‘inkomensgat’ op deze pagina.

Geef een reactie