Registeren Inloggen

Het kan weer: Nog nooit zoveel datums geprikt via datumprikker in een maand

Nederlanders zijn meer dan ooit uitjes aan het plannen, blijkt uit cijfers van Datumprikker.nl. Nu de versoepelingen steeds meer mogelijk maken, kent de site een explosieve stijging in het aantal afspraken. ‘Mensen hebben de behoefte om weer bij elkaar te komen’, zegt Paul Bongers, directeur van Datumprikker.nl.

Nog nooit zoveel datums geprikt

Nog nooit werd in een maand zoveel gebruik gemaakt van Datumprikker.nl als in juni 2021. Nu de Nederlandse overheid versoepelingen in het coronabeleid heeft aangekondigd, maken 2 miljoen mensen deze maand gebruik van het platform. Dat zijn er zo’n 700.000 meer dan in juni 2019 en 2020.

Sociale inhaalslag

Vooral thema’s als barbecues, babyshowers en vrijgezellenfeesten worden meer dan ooit ingepland via het platform. ‘Het is prachtig om te zien dat we weer meer mogen. Mensen zijn een sociale inhaalslag aan het inplannen’, reageert Paul Bongers. ‘Al hopen we natuurlijk wel dat iedereen zich aan de regels blijft houden, zodat het bij elkaar komen ook voor langere tijd kan aanhouden.’

80 procent minder datums geprikt in maart

De coronacrisis had een enorme impact op het gebruik van Datumprikker.nl. Toen de regering in maart 2020 het advies gaf om sociaal contact te vermijden, daalde het gebruik van de dienst met ruim 80 procent. In de zomer van vorig jaar vond een grote stijging plaats na de aankondiging van het Corona-spoorboekje, totdat de aanvullende maatregelen, zoals de invoering van de avondklok, weer een flinke daling veroorzaakten.

Aangekondigde versoepelingen

Met de in juni aangekondigde versoepelingen in het vooruitzicht, is het gebruik van Datumprikker.nl weer enorm gestegen. ‘Normaal gesproken is de maand juni relatief rustig’, vervolgt Bongers, ‘en zien we pas na de vakantieperiode weer een stijging. Nu gaat juni 2021 onze beste maand ooit worden.’ Zo worden er in juni 13 keer meer eetafspraken, 9 keer meer vrijgezellenfeesten, 7 keer meer babyshowers en 5 keer meer weekendjes weg gepland in vergelijking tot januari, toen Nederland nog grotendeels in lockdown was.

Mensen plannen verder vooruit

Jaarlijks gebruiken zo’n 7 miljoen mensen het platform om afspraken in te plannen. Nu de versoepelingen doorzetten, plannen mensen steeds verder vooruit, merkt Bongers: ‘We zien al plannen voor de feestdagen verschijnen, en er zijn zelfs al 5.000 afspraken ingepland die zullen plaatsvinden in 2022.’

Bron: ANP

Geef een reactie