Registeren Inloggen

Is quarantaine perfect voor online daten?

Datingapps melden dat tijdens corona meer gebruikers actief zijn dan ooit. Is deze tijd van isolatie het ultieme moment om contacten te zoeken op internet? En hoe pakt u dat aan? We vragen advies aan een relatietherapeut.

Single tijdens corona

Ons sociale leven valt stil tijdens corona. We hebben meer tijd, maar we zijn vaker alleen. Dit geldt vooral voor vrijgezellen die alleen wonen. Gelukkig zijn er veel manieren om online contact te hebben. Ook online daten is nu erg populair, melden dating apps en sites die de activiteit van hun gebruikers zien toenemen. Is deze tijd een ideaal moment om op zoek te gaan naar de liefde?

Eerste levensbehoefte

Psycholoog en relatietherapeut Marcelino Lopez ziet momenteel veel mensen online daten. Dat vindt hij logisch.  ‘Het gemis van een partner is voor singles nu extra voelbaar’. Alleen zijn is dan ook iets heel onnatuurlijks voor mensen. ‘We zijn kuddedieren en we zijn heel afhankelijk van onze band met anderen. Dat is van levensbelang’.

Wat is ècht belangrijk in het leven

In crisistijd, realiseren mensen zich wat ècht belangrijk is, vertelt Lopez. ‘Dat zijn sterke vriendschappen en intieme relaties’. Als we ons eenzaam voelen, zoeken we contact met anderen. Daarnaast is er ook meer verveling. Als het normale leven stilvalt, is er ineens zeeën van tijd om online berichtjes te sturen.

Daten tijdens corona

Het is dus niet gek wanneer u juist in coronatijd een datingsite of app gebruikt. Maar hoe pakt u dat aan? Belangrijk is om tijdens het online daten niet te lang te chatten of mailen, vertelt Lopez. ‘Vooral beginners hebben die neiging, als ze het online daten nog eng vinden’. U kunt dan verliefd worden op het beeld dat u van de ander heeft.  ‘Maar in het echt, kan de ander ook tegenvallen’. Daarom raadt hij iedereen aan om na een leuk contact snel over te gaan op videobellen. Dat kan bijvoorbeeld via Skype of Facetime. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Creativiteit

Als u niet alleen digitaal contact wil, moet u in deze tijd creatief zijn. Denk niet alleen maar aan wat niet meer kan, maar wat kan er nog wel? Een wandeling in het bos is ook romantisch. Of een bos bloemen laten bezorgen, een serenade onder iemands raam, of samen een eindje fietsen. ‘Mensen zullen in deze tijd meer moeite doen voor een echte afspraak. En dat is voor de romantiek helemaal niet slecht’. Het zal soms wel moeilijk zijn om de afstand te bewaren als de crisis lang duurt.

Hoe valt u op?

Online zijn er duizenden profielen van vrijgezellen die op zoek zijn naar de liefde. Maar hoe zorgt u er nou voor dat u opvalt? Hoe meer keus, hoe moeilijker het is om te kiezen.

TIP 1 Een goede foto
Een goede foto is hetzelfde als een eerste indruk. Het kan bepalen of iemand langer blijft kijken, of meteen doorklikt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de foto klopt met hoe u er in het echt uitziet. Probeer op de foto iets van uzelf te laten zien zodat u de ander meteen nieuwsgierig maakt. Daarnaast werkt een oprechte lach en een zelfverzekerde blik ook goed.

TIP 2  Goede profieltekst
Het tweede wat mensen gaan lezen, is de tekst op uw profiel. Maak er geen zwaar epistel van, maar houd het licht en luchtig. Korte berichten scoren het best. Een grapje in uw profieltekst of een prikkelende vraag, is genoeg. Dat geeft meteen een goede aanzet voor een leuk gesprek. Vertel in de tekst ook wat u in een liefdespartner zoekt, dan spreekt u ook de ander aan.

TIP 3 Stel vragen!
Het is fijn om door de ander gehoord te worden. Praat daarom niet alleen over uzelf, maar stel veel vragen aan de ander voor een mooi gesprek.

Deze datingsites gebruiken MAX’ers

Wij vroegen aan het MAX Opinie Panel welke datingsites zij gebruiken en waar ze tevreden over zijn. In deel twee van dit artikel delen wij deze ervaringen met u. Dit verschijnt donderdag 9 april.

Zo komt u de dag door in coronaquarantaine

Geef een reactie